Tεχνολογίες της Porsche που πέρασαν από την πίστα στους δρόμους (vid)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tεχνολογίες της Porsche που πέρασαν από την πίστα στους δρόμους (vid)

O μηχανοκίνητος αθλητισμός εκτός από θέαμα προσφέρει και κάτι ακόμα σημαντικότερο, καθώς αποτελεί ένα «εργαστήριο» διαρκών και απαιτητικών δοκιμών για τις καινοτομίες που εισάγονται στα μοντέλα παραγωγής.

H Porsche έχοντας μακρόχρονη πορεία μέσα στις πίστες μας παρουσιάζει τις πέντε σημαντικότερες τεχνολογίες που πρώτα την ανέβασαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και έπειτα μεταλαμπαδεύτηκαν στα μοναδικά της supercars.

Σε ρόλο αφηγητή ο θρυλικός οδηγός αγώνων Walter Rohrl, o οποίος μας ενημερώνει ότι στη θέση νούμερο πέντε βρίσκεται η χρήση ανθρακονήματος. Η 911 GT1 ήταν το πρώτο αγωνιστικό μοντέλο της γερμανικής εταιρίας με σασί κατασκευασμένο από το εν λόγω υλικό.

Στο νούμερο τέσσερα συναντάμε την 918 Spyder για την οποία ίσως να γνωρίζετε ότι μέσω ενός ενσωματωμένου χειριστηρίου στο τιμόνι της προσφέρει συνολικά έξι προγράμματα οδήγησης. Αυτό που μάλλον δε γνωρίζετε είναι ότι οι οδηγοί αγώνων ήταν οι πρώτοι που είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Ανεβαίνουμε στη θέση νούμερα τρία χωρίς όμως να πατάμε γκάζι αλλά φρένο, καθώς η αγωνιστική 962 εγκαινίασε τα κεραμικά δισκόφρενα. H θέση νούμερο δυο ανήκει στους υπερσυμπιεστές με την αγωνιστική 917 να προβάλει πρώτη τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον τομέα των επιδόσεων. Τέλος, στη θέση νούμερο ένα βρίσκεται δικαιωματικά η υβριδική τεχνολογία υψηλών επιδόσεων, η οποία στο ζενίθ της εκδηλώνεται μέσω της αγωνιστικής 919 Hybrid.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider