Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)

H έβδομη γενιά του βαυαρικού μοντέλου σε στέλνει στον έβδομο ουρανό με την τεχνολογία της, το απαράμιλλο στυλ, την ποιότητα και την οδηγική της αίσθηση.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς, με μια ασυναγώνιστη γκάμα συστημάτων υποστήριξης, απαράμιλλη συνδεσιμότητα και πρωτοποριακά συστήματα επικοινωνίας, όπως και ήχου, που λειτουργεί και με χειρονομίες στα πρότυπα της μεγαλύτερης Σειράς 7. Έτσι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, για να συνεχίσει την αξιοσημείωτη επιτυχία των προηγούμενων μοντέλων.

Η εφαρμογή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας BMW EfficientLightweight, με αυξημένη χρήση αλουμινίου χάλυβα υψηλής αντοχής, έχει μειώσει το βάρος της σειράς 5 μέχρι 100 κιλά συγκριτικά με το μοντέλο έκτης γενιάς. Η νέα σχεδίαση του πλαισίου, το χαμηλό κέντρο βάρους, η ομοιόμορφη κατανομή βάρους και ένα ελαφρύ αμάξωμα με εξαιρετική στρεπτική ακαμψία προσφέρουν μία εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και υψηλή άνεση στις μεγάλες αποστάσεις. Σε αυτό συμβάλει και ο αεροδυναμικός σχεδιαστής του εντυπωσιακού αμαξώματος με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) 0,22, που είναι και ο καλύτερος της κατηγορίας.

Η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει μία μεγάλη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης του οδηγού, που θα τον βοηθήσουν στα μποτιλιαρίσματα, στις κυκλοφοριακές συνθήκες και στις μονότονες ευθείες στον αυτοκινητόδρομο. Η νέα BMW Σειρά 5 έρχεται εφοδιασμένη με μία στερεοσκοπική κάμερα που συνεργάζεται με προαιρετικούς αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων για την παρακολούθηση της περιοχής γύρω από το αυτοκίνητο.

Πέρα από τα γνωστά συστήματα Lane Change Assistant και Lane Keeping Assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση η νέα BMW Σειρά 5 κάνει ένα ακόμα βήμα προς την αυτοματοποιημένη οδήγηση με περισσότερες λειτουργίες για το προαιρετικό σύστημα Active Cruise Control (ACC) και το Steering and Lane Keeping Assistant. Μεταξύ αυτών είναι η υιοθέτηση ορίων ταχύτητας που το προαιρετικό Intelligent Speed Assist μεταδίδει στο σύστημα cruise control (ο οδηγός μπορεί να ρυθμίζει αυτή την τιμή κατά +/– 15 χλμ/ώρα). Με ταχύτητες από 0 στα 210 km/h, το αυτοκίνητο μπορεί να αναλαμβάνει τον έλεγχο του γκαζιού και του φρένου και τους ελιγμούς διεύθυνσης, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, για ακόμα πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Η BMW εφοδιάζει την νέα Σειρά 5 με την πιο πρόσφατη γενιά του συστήματος iDrive, που ενσωματώνει λειτουργίες πλοήγησης, τηλεφώνου και ψυχαγωγίας αλλά και σχεδόν όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου σε μία οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10,25 ιντσών. Ο έλεγχος των λειτουργιών του συστήματος γίνεται μέσω iDrive Controller, με φωνητικές εντολές ή χειρονομίες, ή αγγίζοντας απευθείας τα χειριστήρια της οθόνης, ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού. Τα μεγάλα πάνελ με εικονίδια προσφέρουν προσαρμοζόμενη διάταξη και αναδεικνύουν το περιεχόμενο των μενού τους με συνεχή ανανέωση. Το έγχρωμο σύστημα BMW Head-Up Display νέας γενιάς έχει επιφάνεια προβολής που είναι 70% μεγαλύτερη από πριν και προβάλλει μπροστά από τον οδηγό στο παρμπρίζ ένα πλήθος πληροφοριών, όπως σήματα κυκλοφορίας, λίστες τηλεφώνων, ραδιοφωνικούς σταθμούς, μουσικά κομμάτια, οδηγίες πλοήγησης και προειδοποιήσεις από συστήματα υποστήριξης. Και ακόμα οι προηγμένες λειτουργίες του BMW ConnectedDrive συνδυάζονται με νέες υπηρεσίες που προσφέρουν στους χρήστες πρόσθετη άνεση με οικονομία χρόνου. Παράδειγμα, η νέα τεχνολογία ParkNow για ψηφιακή κράτηση και πληρωμή χώρου στάθμευσης, η λειτουργία ευφυούς αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information και το προαιρετικό Parking Assistant, που ανιχνεύει σαν σύγχρονο λαγωνικό ελεύθερα σημεία στάθμευσης και παρκάρει αυτόματα το όχημα.

Επιπλέον, η υπηρεσία Microsoft Exchange επιτρέπει τώρα στους χρήστες Microsoft Office 365 να συγχρονίζουν email, καταχωρήσεις ημερολογίου και επαφές και να τα επεξεργάζονται μέσα στο αυτοκίνητο. Επίσης, με το προαιρετικό σύστημα Remote Parking, η BMW Σειρά 5 Sedan μπορεί να ελίσσεται ακόμα και στους στενότερους χώρους στάθμευσης μέσω του τηλεχειριστηρίου στο κλειδί και ενώ ο οδηγός στέκεται έξω από το αυτοκίνητο. Η ενσωμάτωση smartphone έχει βελτιωθεί – από το Apple CarPlay που έχει ενσωματωθεί πλήρως ασύρματα, μέχρι την επαγωγική φόρτιση τηλεφώνου και το WiFi hotspot για έως επτά συσκευές.

Όλοι οι κινητήρες της γκάμας της σειράς 5 Sedan ανήκουν στη νέα οικογένεια κινητήριων συνόλων BMW EfficientDynamics. Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo προσφέρει σε όλα τα μέλη της οικογένειας εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με άριστη απόδοση και χαμηλή κατανάλωση. Δύο κινητήρες diesel και δύο βενζινοκινητήρες διατίθενται ήδη από το λανσάρισμα και συνεργάζονται είτε με πίσω κίνηση είτε με το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive all-wheel drive.

Ο νέος, δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας της BMW 530i αποδίδει μέγιστη ροπή 350 Nm και μέγιστη ισχύ 252 ίππων. Η κατανάλωση στο μικτό κύκλο φτάνει στα 5.4 λίτρα/100 χλμ., η επιτάχυνση 0 -100 χλμ./ώρα έρχεται σε 6.2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται από ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 χλμ./ώρα.

Κορυφαίος κινητήρας θα είναι –προς το παρόν;- ο τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας βεζίνης της BMW 540i με απόδοση 340 ίππων και μέγιστη ροπή στρέψης 450 Nm. Παρά την αυξημένη ιπποδύναμη και τον δυναμικότερο χαρακτήρα, η μέση κατανάλωση περιορίζεται και εδώ στα 6.5 λίτρα/100 χλμ.

Βεβαίως υπάρχουν και κινητήρες ντίζελ. Ο πιο μικρός είναι ο τετρακύλινδρος της BMW 520d που αποδίδει 190 ίππους με μέγιστη ροπή 400 Nm. Η BMW αναφέρει κατανάλωση καυσίμου μόλις 4.1 λίτρα/100 χλμ. ή 4.0 λίτρα/100 χλμ. με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.

Η επίσης πετρελαιοκίνητη BMW 530d εφοδιάζεται με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα απόδοσης 265 ίππων και μέγιστης ροπής 620 Nm με μέση κατανάλωση 4.5 λίτρα/100 χλμ. Οι επιδόσεις της κορυφαίας 530d είναι εντυπωσιακές, με τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5.7 δευτερόλεπτα, και τελική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη στα 250 χλμ./ώρα.

Οι τιμές της νέας BMW Σειράς 5 ξεκινούν από 60.950 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη 520d (η τετρακίνητη 520d xDrive κοστίζει 67.250 ευρώ) και από 74.450 ευρώ για την μεγαλύτερη έκδοση πετρελαίου 530d (από 79.450 ευρώ η 4Χ4). Τα μοντέλα βενζίνης ξεκινούν από 69.350 ευρώ στην περίπτωση της 530i (+ 3.600 ευρώ η έκδοση με κίνηση στους τέσσερις τροχούς) και από 78.100 ευρώ για την 540i.

Περισσότερα, όταν πάρουμε το αυτοκίνητο στα χέρια μας για ένα αναλυτικότερο τεστ.

Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)
Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)
Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)
Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)
Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)
Νέα BMW Σειρά 5, η λιμουζίνα που πωρώνει (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider