Η αυτόνομη οδήγηση προκαλεί υπνηλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αυτόνομη οδήγηση προκαλεί υπνηλία

Τυφλή εμπιστοσύνη φαίνεται πως έχουν οι μηχανικοί της μπλε οβάλ εταιρίας στα αυτόνομα αυτοκίνητά της, καθώς ενώ βρίσκονται εν κινήσει κοιμούνται μέσα σε αυτά.

Φανταστείτε να δείτε ένα Ford Fusion να περνάει από δίπλα σας και ο οδηγός πίσω από το τιμόνι του να κοιμάται. Από τη μια πλευρά είναι θετικό για τη Ford ότι έχει καταφέρει να εξελίξει τόσο τη συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς στόχος της το 2021 είναι να λανσάρει ένα πλήρως αυτόνομο μοντέλο. Ωστόσο οι μηχανικοί βρίσκονται μέσα στα αυτόνομα αυτοκίνητα για να παρατηρούν και να καταγράφουν δεδομένα και όχι για να κοιμούνται.

Προκειμένου η Ford να τους κρατήσει ξύπνιους από το «νανούρισμα» της αυτόνομης οδήγησης έχει επιστρατεύσει τιμόνια και καθίσματα που δονούνται, κουδούνια, βομβητές και προειδοποιητικές λυχνίες, ώστε να παραμένουν σε εγρήγορση. Παράλληλα σε κάθε αυτόνομο αυτοκίνητο υπάρχουν πλέον δυο μηχανικοί για να παρακολουθεί ο ένας τον άλλον.

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά η Ford πήρε την απόφαση να παρακάμψει το επίπεδο 3 στην εξέλιξη της αυτόνομη οδήγησης και να μεταβεί από το επίπεδο 2 κατευθείαν στο 4, όπου το αυτοκίνητο μετακινείται χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση του οδηγού. Λέτε λοιπόν στο μέλλον το κάθισμα του αυτοκινήτου να γίνει το δεύτερο κρεβάτι μας;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider