Πλατιά χαμόγελα για τη Ford στην Ελλάδα (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλατιά χαμόγελα για τη Ford στην Ελλάδα (pics)

Το 2016 ήταν μία καλή χρονιά για τη Ford στη χώρα μας, καθώς αυξήθηκε το μερίδιό της στα Ι.Χ. και αναδείχθηκε σε κορυφαία μάρκα στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Το ελληνικό αγοραστικό κοινό έδειξε και πέρυσι την εμπιστοσύνη του στα αυτοκίνητα της Ford και επιβράβευσε την οδηγοκεντρική φιλοσοφία, την αξιοπιστία και τον πλούσιο εξοπλισμό των μοντέλων της μάρκας σε συνδυασμό με τις ανταγωνιστικές τιμές τους.

Στα επιβατικά και στο σύνολο των λιανικών πωλήσεων, παρά τη γενικότερη πτώση της ελληνικής αγοράς κατά 12%, η Ford βελτίωσε το μερίδιό της από 6,2% το 2015, σε 6,6% το 2016. Αντίστοιχη βελτίωση υπήρξε και στις εταιρικές πωλήσεις επιβατικών, όπου η αγορά παρουσίασε άνοδο κατά 22% με το μερίδιο της Ford να βελτιώνεται κατά 30%, φτάνοντας συνολικά στο 3,4%.

Η πρόβλεψη για τις πωλήσεις στο 2017 είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικές, με την πλούσια γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων να ενισχύεται χάρη στα νέα Ford Ka+ και Ford Kuga, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα και προσδίδουν στη μάρκα ισχυρή παρουσία σε δημοφιλείς κατηγορίες της ελληνικής αγοράς.

Την ηγετική της θέση στα επαγγελματικά οχήματα επιβεβαίωσε και το 2016 η Ford αποσπώντας μερίδιο 20,4%. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε σε μία πτωτική αγορά (-0,5%) με τη Ford να σημειώνει άνοδο μεριδίου 30% σε σχέση με το 2015. Παράλληλα ισχυροποίησε την παρουσία της σε όλες τις κατηγορίες των ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων και λεωφορείων μέχρι 18 θέσεις.

Ειδικότερα στην κατηγορία των van ενός και δύο τόνων, που απευθύνεται στους απαιτητικούς επαγγελματίες της ελληνικής αγοράς, τα Ford Transit Custom & Transit Van παρέμειναν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πώς 1 στα 3 van που πουλήθηκαν το 2016 ήταν Ford, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των πελατών στην αξιοπιστία, οικονομία, αλλά και την οδηγική αίσθηση ενός επιβατικού αυτοκινήτου, που προσφέρουν. Αντίστοιχα καλή ήταν η εικόνα και στην κατηγορία των pick up, όπου το νέο Ford Ranger αύξησε τις πωλήσεις του κατά 45%.

Πλατιά χαμόγελα για τη Ford στην Ελλάδα (pics)
Πλατιά χαμόγελα για τη Ford στην Ελλάδα (pics)
Πλατιά χαμόγελα για τη Ford στην Ελλάδα (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider