Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε αυτοκίνητο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε αυτοκίνητο

Η χαρά που μπορεί να δημιουργήσει η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου μπορεί πολύ σύντομα να μετατραπεί σε απογοήτευση, αν δεν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ακολουθώντας όμως τα παρακάτω προτεινόμενα βήματα, σίγουρα δε θα μετανιώσετε για την επιλογή σας.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να έχετε κάνει επιστάμενη έρευνα προτού επισκεφτείτε κάποια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Aν δεν έχετε αποφασίσει ποια μοντέλα σας ενδιαφέρουν ενδέχεται ο πωλητής να σας πείσει να πάρετε αυτό που θέλει αυτός και όχι αυτό που χρειάζεστε.

Σκεφτείτε καλά τις ανάγκες που θέλετε να εξυπηρετεί το νέο σας αυτοκίνητο. Θέλετε μεγάλους χώρους; Θα κάνετε ταξίδια ή θα κινήστε κυρίως εντός της πόλης; Πόσα χιλιόμετρα θα διανύετε σε ετήσια βάση; Σίγουρα χρειάζεστε πετρελαιοκίνητο μοντέλο; Δίνετε περισσότερο βάρος στην οικονομία καυσίμου ή στις επιδόσεις; Με μια προσεκτική αναζήτηση στο διαδίκτυο σίγουρα θα βρείτε κάποια μοντέλα που θα ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.

Πριν δώσετε την προκαταβολή καλό θα ήταν να κάνετε ένα test drive, ώστε να δείτε και τη συμπεριφορά του στο δρόμο. Ένα ακόμα σημείο που μπορεί να την πατήσετε αγοράζοντας καινούργιο αυτοκίνητο είναι όταν διαμορφώνετε την εξοπλιστική του λίστα. Υπάρχουν αξεσουάρ τα οποία στην πραγματικότητα δε σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και θα τα πληρώσετε πολύ ακριβά.

Στην περίπτωση που αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, ο τεχνικός έλεγχός του από κάποιο μηχανικό της εμπιστοσύνης σας, θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένος.

Η διαπραγμάτευση στην τιμή αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θέλει ειδικό χειρισμό, καθώς απέναντι σας ενδέχεται να μην έχετε κάποιον πωλητή, αλλά έναν ιδιώτη. Να θυμάστε ότι στην περίπτωση που πληρώνετε με μετρητά έχετε ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια σας για να ρίξετε την τιμή.

Αν βάλετε δόσεις να έχετε τα μάτια σας ορθάνοιχτα όταν υπογράφετε. Προσέξετε τους όρους, τα επιτόκια και το χρόνο αποπληρωμής. Κάντε υπολογισμούς για δείτε αν πραγματικά σας συμφέρει αυτός ο τρόπος αγοράς και βεβαιωθείτε ότι μακροπρόθεσμα δε θα σας βγει πολύ ακριβότερο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider