Το γρηγορότερο μοντέλο της Seat (vid+pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το γρηγορότερο μοντέλο της Seat (vid+pics)

Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα και όσο εντύπωση και αν σας κάνει δεν αναφερόμαστε σε κάποιο supercar.

Ο λόγος για το Seat Leon Cupra, το οποίο με αφορμή την πρόσφατη εμφανισιακή και εξοπλιστική του ανανέωση έγινε ακόμα πιο ισχυρό. Oι μηχανικοί της ισπανικής εταιρίας αναβάθμισαν το δίλιτρο βενζινοκινητήρα TSI με αποτέλεσμα η ισχύς να αυξηθεί από τους 290 στους 300 ίππους. Παράλληλα ανοδικά κινήθηκε και η ροπή του, καθώς από τα 350 Nm έφτασε στα 380 Nm, δίνοντας ορμή στο Leon Cupra από τις 1.800-5.500 σ.α.λ.

Για όσους επιθυμούν συμμετοχικότητα στη σπορ οδήγηση προτείνουμε το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ για τους οπαδούς της άνεσης τη λύση δίνει το αυτόματο 6αρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Όποιο και να επιλέξετε να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να δείτε περιορισμούς στο κοντέρ.

Ανάλογα τώρα αν είστε εργένης, οικογενειάρχης ή απλά σας αρέσει η πρακτικότητα το Leon Cupra διατίθεται με αμάξωμα τρίθυρο (SC), station wagon (ST) και πεντάθυρο.

Ο δυναμικός χαρακτήρας του Leon Cupra ήταν αυτός που διαμόρφωσε και τον πλούσιο εξοπλισμό του, ο οποίος περιλαμβάνει Adaptive Chassis Control (DCC), το ηλεκτρονικό διαφορικό αυτόματου κλειδώματος Haldex VAQ και δυνατότητα απενεργοποίησης του συστήματος ελέγχου ευστάθειας ESC. Παράλληλα το οδηγικό του προφίλ μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα τις συνθήκες ή την επιθυμία της στιγμής, μέσα από τα προγράμματα Comfort, Sport, Eco, Individual και Cupra.

Επειδή όμως δεν αρκεί να είσαι ισχυρός, αλλά πρέπει και να φαίνεσαι το Leon Curpa ξεχωρίζει από τη συμβατική του έκδοση, χάρη στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τη διπλή εξάτμιση και την αεροτομή οροφής. Η εμφάνιση του μπορεί να γίνει ακόμα πιο επιθετική με το προαιρετικό Performance Pack, το οποίο περιλαμβάνει μαύρες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε συνδυασμό με μαύρες ή κόκκινες δαγκάνες της Brembo.

Ο οδηγός αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται στο εσωτερικό του Leon Cupra από τα αλουμινένια πεντάλ, τα μπάκετ καθίσματα με επενδύσεις αλκαντάρα και το flat bottom τιμόνι. Σημειώστε επίσης ότι στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί νέα μεγαλύτερη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, το παραδοσιακό χειρόφρενο με λαβή έχει αντικατασταθεί με ηλεκτρικό, ο κρυφός εσωτερικός φωτισμός έχει οχτώ συνολικά αποχρώσεις, ενώ προσφέρεται μέχρι και ασύρματη φόρτιση για το smartphones.

Το γρηγορότερο μοντέλο της Seat (vid+pics)
Το γρηγορότερο μοντέλο της Seat (vid+pics)
Το γρηγορότερο μοντέλο της Seat (vid+pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider