Όλη η αλήθεια για τα καύσιμα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλη η αλήθεια για τα καύσιμα!

Βενζίνη, Diesel, Υγραέριο Κίνησης: Τι συμφέρει τελικά τους οδηγούς;

Πολλά ακούγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για τα καύσιμα και τις τιμές τους που έχουν πάρει την ανιούσα! Ποια είναι όμως η αλήθεια και τι τελικά συμφέρει τους οδηγούς των αυτοκινήτων;

Είναι αλήθεια πως η αμόλυβδη και το diesel έχουν φτάσει στα ύψη , ενώ τα εναλλακτικά καύσιμα, όπως το υγραέριο και το φυσικό αέριο, αντιστέκονται στην αύξηση, παραμένοντας ακόμη, αισθητά πιο οικονομικά.

Στους πίνακες που ακολουθούν, μπορείς να δεις πόσο τελικά ξοδεύεις με βενζίνη, πετρέλαιο ή υγραέριο κίνησης για κάθε 15.000 χιλιόμετρα που διανύεις.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα νεότερης τεχνολογίας, 1.600 και 1.800 κυβικών. Με εξοικονόμηση που αγγίζει το 48% στην κίνηση με υγραέριο, σε σύγκριση με την κίνηση με αμόλυβδη, η επιλογή καυσίμου είναι μονόδρομος.

Πέραν της τεράστιας οικονομίας που προσφέρει, το υγραέριο είναι πολύ ελκυστικό για τους οδηγούς, τόσο λόγω της μικρής επένδυσης που απαιτείται για την μετατροπή του οχήματος, όσο και λόγω της ανάπτυξης του δικτύου διανομής του σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι τα οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα έχουν πλέον αυξημένη μεταπωλητική αξία, καθώς είναι μακροπρόθεσμα πιο οικονομικά για τον αγοραστή τους.

Πέρα από τη σκοπιά της οικονομίας όμως, το υγραέριο είναι και ένα πολύ φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, σε αντίθεση με τη βενζίνη και κυρίως το πετρέλαιο κίνησης.

Δε πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι τα diesel αυτοκίνητα αποτελούν πλέον «μαύρο πανί» για όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται η απαγόρευσή τους και στην Ελληνική πρωτεύουσα.

*Τα ως άνω αποτελέσματα βασίζονται σε δημοσιευμένες πληροφορίες που έχουν αντληθεί από τις ιστοσελίδες www.autodata.net σε συνδυασμό με μετρήσεις της εταιρείας Autogas Tsopelogiannis σε οχήματα πελατών της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider