Κορυφαίες επιδόσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην κατάταξη του U-Multirank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορυφαίες επιδόσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην κατάταξη του U-Multirank

Επιβεβαίωση της αριστείας, της καινοτομίας και του κύρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελούν οι κορυφαίες επιδόσεις που καταγράφηκαν από τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, U-Multirank.

Το U-Multirank είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος μηχανισμός κατάταξης πανεπιστημίων στον κόσμο, καθώς συμπεριλαμβάνει πέραν των 1600 πανεπιστημίων από 95 χώρες.

Η πρόσφατη κατάταξη του 2018 τοποθετεί το Πανεπιστήμιο ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτυπώνει υψηλές επιδόσεις στους τομείς της έρευνας (στην κατηγορία Τεχνών) και της μεταφοράς της γνώσης (στην κατηγορία νέων επιχειρήσεων έντασης γνώσης - Spin off, στην κατηγορία επαγγελματικής ανάπτυξης φοιτητών και προσωπικού). Επιπλέον, οι ίδιες κορυφαίες επιδόσεις καταγράφονται στον τομέα διεθνοποίησης (κατηγορία διεθνούς ακαδημαϊκού προσωπικού, κατηγορία διεθνών κοινών ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων).

Υψηλότατη είναι και η επίδοση του Πανεπιστημίου στον τομέα συνεργασίας του με τη βιομηχανία και την κοινωνία γενικότερα, όπου οι απόφοιτοι του - σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο - έχουν απορροφηθεί από την αγορά εργασίας στην περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη συνεχής αξιολόγηση του Πανεπιστημίου από τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής U-Multirank , όπου αυτή τη χρονιά καταγράφονται 18 σημαντικές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς της όλης λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider