Το τεχνολογικό Big Bang δημιουργεί δύσκολα διλήμματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το τεχνολογικό Big Bang δημιουργεί δύσκολα διλήμματα

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, η Boussias Communications και το περιοδικό NetWeek διοργανώνουν το ΙΤ360 Conference, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά με στόχο να λειτουργήσει ως πολυεργαλείο για τους εργαζόμενους στον τομέα του IT.

Το συνέδριο συνδυάζει δύο βασικά αιτήματα των εργαζόμενων στην πληροφορική αγορά. Το ένα αφορά στην ενημέρωση για τις τεχνολογίες αιχμής που είτε έχουν κάνει σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή τους, είτε αποτελούν την εξέλιξη παλαιότερων τεχνολογιών. Το δεύτερο αφορά στην αξιοποίηση των τεχνολογιών αυτών στο υπάρχον πλαίσιο, όπως προσδιορίζεται όχι μόνο από τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης, αλλά και από οικονομικούς και ρυθμιστικούς παράγοντες.

Το συνέδριο χωρίζεται σε ενότητες, οι οποίες ως κοινό παρανομαστή έχουν την ανάδειξη του “φρέσκων” τεχνολογικών διλημμάτων.

Το άνοιγμα του συνεδρίου κάνει ο Γιώργος Γιαγλής, Director, Institute for the Future, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με μια παρουσίαση που επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο του, εστιάζοντας στις ρεαλιστικές προσδοκίες που μπορούμε να έχουμε από τις εκθετικές τεχνολογίες.

Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου αφορά τις μελλοντικές τεχνολογίες, αυτές δηλαδή που δεν είναι ακόμα εδραιωμένες εμπορικά. Ο Γιάννης Κάλφογλου, Indepedent AI Advisor θα προσπαθήσει να αφαιρέσει την υπερβολή που έχει δημιουργηθεί γύρω από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και να θέσει προτεραιότητες εφαρμογών, οι οποίες είναι πιθανό να έχουν άμεσα επιχειρηματικά οφέλη.O Muneeb Shah, Blockchain Partner / Regional Practice Manager, Wipro, θα εστιάσει στην τεχνολογία του Blockchain, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή τους στον τομέα του ITSM.

Η δεύτερη ενότητα εστιάζει στον πυρήνα της οργάνωσης ενός τμήματος IT και σε αυτήν ο Robert Falcowitz, Service Management & Kanban Expert, παρουσιάζει τις πιο σύγχρονες μεθοδολογίες του ITSM, αξιοποιώντας την εμπειρία του από δεκάδες υλοποιήσεις. Ο Frantisek Kohout, Head of Platform Support & Innovation, DP DHL, θα μας μεταφέρει τη γνώση που αποκόμισε στην προσπάθεια του να διαμορφώσει ένα παγκόσμιο service center για την DP DHL με παρουσία σε 6 χώρες του κόσμου. O Mathias Traugott, CEO της Punctdavista και Advisor του itSMF Γερμανίας, θα παρουσιάσει τη μεθοδολογία VeriSM, η οποία είναι ότι πιο σύγχρονο στον τομέα του lean management.

Η τρίτη ενότητα αφορά στις υποδομές και σε αυτήν ο Mike Edwards, Cloud Computing Standards Expert, δικαιολογεί τον τίτλο του, καθώς έχει συμμετάσχει σε όλα σχεδόν τα σημαντικά papers που έχουν γραφτεί για cloud mobility, μεταξύ των οποίων και το πολύ φρέσκο Version 2.0 of Interoperability and portability for cloud computing white paper.

Για περισσότερες πληροφορίες, δεδομένου ότι η λίστα των ομιλητών εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του συνεδρίου στη διεύθυνση www.it360.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider