Δημόσια πρόταση και αλλαγή έδρας για τον όμιλο Τιτάν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημόσια πρόταση και αλλαγή έδρας για τον όμιλο Τιτάν
Προαιρετική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Τιτάν προκειμένου να αποδεχτούν ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της βελγικής TITAN Cement International απευθύνει η διοίκηση του ομίλου, με στόχο την είσοδο της εταιρείας στο Euronext. 

Προαιρετική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Τιτάν προκειμένου να αποδεχτούν ανταλλαγή των μετοχών τους με τίτλους της βελγικής TITAN Cement International απευθύνει η διοίκηση του ομίλου, με στόχο την είσοδο της εταιρείας στο βελγικό χρηματιστήριο Euronext.

Πέραν από την εισαγωγή στο Euronext Βρυξελλών, προτείνεται επίσης οι μετοχές της TITAN Cement International S.A. να εισαχθούν δευτερογενώς προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Euronext Παρισίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ έχει τοποθετηθεί θετικά απέναντι στην Πρόταση της TITAN Cement International S.A. και κατ’ αρχήν την υποστηρίζει, καθώς:

  • αντικατοπτρίζει και ενισχύει το διεθνή χαρακτήρα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ,
  • εισάγει τον Όμιλο σε μεγάλο διεθνές χρηματιστήριο, που θα του προσφέρει πρόσβαση σε ευρύτερη βάση επενδυτών, ενισχύοντας τη ρευστότητα των μετοχών του,
  • διευρύνει τις πηγές άντλησης κεφαλαίων του Ομίλου, βελτιώνοντας την πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και το διεθνές τραπεζικό σύστημα, με πιο ανταγωνιστικό κόστος δανεισμού.

Με την ολοκλήρωση της προτεινόμενης ανταλλαγής μετοχών κατόπιν της λήψεως των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και της αποδοχής της από τους μετόχους της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, η TITAN Cement International S.A. θα καταστεί η νέα μητρική εταιρεία του Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Η πρόταση ανταλλαγής μετοχών από την TITAN Cement International δεν επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στο εύρος των δραστηριοτήτων, τη λειτουργία, τη στρατηγική και τις προτεραιότητες του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και δεν θα υπάρξει επίπτωση σε θέσεις εργασίας.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει στη δραστηριότητα και στο ανθρώπινο δυναμικό του στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας τη μελλοντική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητά του και μεγιστοποιώντας τη συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η υφιστάμενη διοικητική ομάδα του Ομίλου ΤΙΤΑΝ θα συνεχίσει να ηγείται του Ομίλου, καθοδηγώντας και επιβλέποντας τις επιχειρηματικές λειτουργίες και τη στρατηγική ανάπτυξής του.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της TITAN Cement International S.A, ο κ. Τάκης Αράπογλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ανέφερε:

«Η πρόταση της TITAN Cement International S.A. έχει τη στήριξη του Διοικητικού μας Συμβουλίου, καθότι αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, τους μετόχους και τους εργαζομένους μας και είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική ανάπτυξής μας. Διατηρούμε στις άμεσες προτεραιότητές μας τη γεωγραφική διαφοροποίηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής θέσης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, καθώς και τη συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του. Η πρόθεση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών, με παράλληλη διαπραγμάτευση στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Euronext Παρισίων, αποτελεί έναν ακόμα σταθμό αυτής της πορείας εξωστρέφειας. Μια κίνηση περαιτέρω ενίσχυσης της διεθνούς αναπτυξιακής πορείας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και διασφάλισης της ανταγωνιστικότητάς του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider