Εθνική Ασφαλιστική: Πυρά κατά της ΕΤΕ και του Παύλου Μυλωνά εξαπολύει η Gongbao 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική Ασφαλιστική: Πυρά κατά της ΕΤΕ και του Παύλου Μυλωνά εξαπολύει η Gongbao 
Σε μια σκληρή ανακοίνωση η εταιρεία κάνει λόγο για ένα ακόμη διαβόητο σκάνδαλο.

Ευθύνες στην διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και προσωπικά στον διευθύνοντα σύμβουλο Παύλο Μυλωνά ρίχνει η κινεζική Gongbao για το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά. Σε μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση η κινεζική εταιρεία αναφέρει ότι η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας είναι αβάσιμη και δεν διστάζει να κάνει λόγο για «ένα ακόμη διαβόητο σκάνδαλο έπειτα από την υπόθεση EXIN στις ΗΠΑ με τον κύριο Μυλωνά να είναι υπαίτιος και στις δύο περιπτώσεις».

Η Gongbao λίγες ώρες μετά από την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας περί τερματισμού των διαπραγματεύσεων καταγγέλλει ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε ξαφνικά και μονομερώς. Ακόμη κάνει μια ευθεία αντιπαραβολή με το φιάσκο του πρώτου διαγωνισμού και την αποτυχημένη απόπειρα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ΕΧΙΝ.

«Σε πλήρη αντίθεση με την υπόθεση EXIN στις ΗΠΑ, η ΕΤΕ χρειάστηκε μόλις 31 ημέρες για να αποδεχτεί την εξωπραγματική προσφορά της EXIN και να εκτελέσει τα έγγραφα της συναλλαγής, παρά το γεγονός ότι η EXIN ουσιαστικά δεν διέθετε τα κεφάλαια για την εκτέλεση της συναλλαγής τη στιγμή εκείνη. Ως εκ θαύματος, η ΕΤΕ περίμενε υπομονετικά για εννέα μήνες προτού διαφανεί η αδυναμία της EXIN να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια. Η EXIN αποσύρθηκε χωρίς συνέπειες και η ΕΤΕ αποδέχτηκε το γεγονός αυτό χωρίς να λάβει οιαδήποτε αποζημίωση», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία δίνει απαντήσεις και για τα ερωτήματα κεφαλαιακής επάρκειας λέγοντας ότι ο κ. Μυλωνάς και η ΕΤΕ περιφρόνησαν την «αξιοσέβαστη προσφορά της Gonbao για 350 εκατ. ευρώ μετρητά μαζί με τραπεζικές υπηρεσίες έως 450 εκατ. ευρώ που θα αναλάμβανε η ICBC, ένας από τους ισχυρότερους τραπεζικούς ομίλους παγκοσμίως».

«Τα τελευταία δύο έτη, παρά την αποτυχία της ΕΧΙΝ και την απόσυρση της Fosun την τελευταία στιγμή, υποστηρίξαμε αδιάλειπτα την ΕΤΕ και την Εθνική Ασφαλιστική και συνεχίσαμε να συμμετέχουμε στη διαδικασία πώλησης ως ο μοναδικός υποψήφιος μέχρι τέλους, καθώς θεωρήσαμε το εν λόγω έργο ως ακρογωνιαίο λίθο της σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδος και Κίνας. Στη σχέση αυτή, είχαμε την συνεχή στήριξη της ICBC. Είναι η πρώτη φορά που ένας Κινέζικος όμιλος εμπορικών τραπεζών υποστήριξε έργο στην Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider