Το 37% του stoiximan.gr αποκτά ο ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 37% του stoiximan.gr αποκτά ο ΟΠΑΠ

Στην απόκτηση ποσοστού της GML Interactive, εταιρείας η οποία, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται και το stoiximan.gr, προχωρά ο ΟΠΑΠ, μέσω της θυγατρικής του, Opap Investments, στην Κύπρο.

Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες, η συμφωνία αφορά στην πώληση της συμμετοχής, ύψους περίπου 37%, που κατέχει στην GML Interactive, ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος και αποχωρεί πλήρως. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα της εξαγοράς εκτιμάται στα 50 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι μέτοχοι αναμένεται να προχωρήσουν σε ίδρυση νέας εταιρείας, πιθανότατα με τη μορφή holding, μέσω της οποίας θα περάσει ο πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στη νέα εταιρεία το 51% αναμένεται να ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, το 37% αποκτήθηκε από τον Φώτη Μπόμπολα όταν η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ήταν περίπου 137 εκατ. ευρώ, ενώ το επιπλέον ποσοστό των κ. κ. Μάρη, Δασκαλάκη και Σπανουδάκη που θα αγοράσει ο ΟΠΑΠ για να φτάσει στο 51%, θα αποκτηθεί με κεφαλαιοποίηση στα 200 ευρώ.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι ένα 10% ίδιες μετοχές, το είχε αποκτήσει ο Μάρης από την εταιρεία όταν η κεφαλαιοποίηση ήταν στα 80 εκατ. ευρώ, μια εβδομάδα πριν και μάλιστα με πίστωση…

«Πώς είναι δυνατόν να πραγματοποιείται αυτή η συναλλαγή, ενώ εκκρεμούν φορολογικοί έλεγχοι για την περίοδο 2010-2014 με απρόβλεπτα αποτελέσματα; Πώς διασφαλίζονται οι μέτοχοι αν σκάσει ένας αστρονομικός καταλογισμός από τον έλεγχο του ΚΕΜΕΕΠ;» διερωτώνται κύκλοι της αγοράς, με τους οποίους συνομίλησε το insider.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider