Aegean: Πέταξε από Τουλούζ ένα ακόμη αεροσκάφος της Airbus

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aegean: Πέταξε από Τουλούζ ένα ακόμη αεροσκάφος της Airbus

Την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός σημαντικού επενδυτικού κύκλου σηματοδότησε για την Aegean Airlines η παραλαβή ενός ακόμη αεροσκάφους Airbus A320, απευθείας από την Τουλούζ της Γαλλίας.

Το αεροσκάφος πέταξε από Τουλούζ για Αθήνα την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, παρουσία των διοικήσεων της Aegean και της Airbus, στην οποία το παρών έδωσε και το insider.gr.

Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά αεροσκάφος Airbus A320ceo που παραλαμβάνει η Aegean, ολοκληρώνοντας μια παραγγελία που ξεκίνησε το 2007, προσωρινά πάγωσε λόγω της κρίσης, αλλά στη συνέχεια επαναδρομολογήθηκε, οδηγώντας την εταιρεία στην απόκτηση του 38ου κατά σειρά Airbus 320 και του 61ου συνολικά αεροσκάφους της.

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε το 2007 οπότε παραλάβαμε το πρώτο από τα συνολικά οκτώ αεροσκάφη που είχαμε παραγγείλει. Διατυπώθηκαν τότε αμφιβολίες για το κατά πόσο η αρχική παραγγελία των οκτώ αεροσκαφών θα μπορούσε να ολοκληρωθεί. Αρκετοί είδαν με δυσπιστία την επένδυσή μας, όμως σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε όχι μόνο εκείνη την παραγγελία, αλλά και την επέκτασή της, το 2014, με ακόμη επτά αεροσκάφη, το τελευταίο από τα οποία παραλαμβάνουμε σήμερα», δήλωσε από την έδρα της Airbus στην Τουλούζ ο αντιπρόεδρος της Aegean, Eυτύχης Βασιλάκης.

«Η Aegean όχι μόνο επένδυσε κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και κατόρθωσε να επεκταθεί. Συνεχίζουμε δυναμικά στην ίδια κατεύθυνση», εξήγησε, επίσης, ο κ. Βασιλάκης, ξεδιπλώνοντας τους στόχους της εισηγμένης αεροπορικής εταιρείας για την επόμενη μέρα.

«Διεκδικούμε τη φήμη της εταιρείας που κάνει περισσότερα από όσα λέει, όχι το αντίθετο», πρόσθεσε, για να διαβεβαιώσει παράλληλα πως η εταιρεία είναι ανοιχτή σε ευκαιρίες, εφόσον βαίνουν καλώς όσα αφορούν στην ελληνική οικονομία.

«Πρεσβευτής της Ελλάδας η Aegean»

Για υγιή ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η εταιρεία αναπτύσσεται παρά το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον της χώρας.

«Η φήμη της Aegean χτίζεται όχι μόνο στα αεροσκάφη της, αλλά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει» , εξήγησε, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία άξιο πρεσβευτή της Ελλάδας στις χώρες του εξωτερικού. Ερωτηθείς, μάλιστα, για τα βήματα επέκτασης της Aegean στις αγορές της Μέσης Ανατολής, τόνισε πως απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις δεδομένης της ευαισθησίας της περιοχής, καθώς «απαιτείται σταθερότητα για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες της εταιρείας εκεί».

Νέα εποχή στους αιθέρες με τα A320neo

Σύμφωνα με τα σχέδια της διοίκησης της Aegean, εάν αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα παραγγελία αεροσκαφών από την Airbus, θα πρόκειται για μοντέλα A320neo. Όπως τόνισε άλλωστε η διοίκηση της Airbus από την Τουλούζ, τα μοντέλα A320neo σηματοδοτούν μια νέα εποχή, αφού πρόκειται για άκρως εξελιγμένα αεροσκάφη που έχουν σχεδιαστεί για να ανοίγουν την πόρτα στο αύριο.

Πρόκειται για μοντέλα με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, επιπλέον αποτελεσματικές μηχανές και εξοικονόμηση καυσίμων σε ποσοστό 15-20%.

Οι αποφάσεις της Aegean για πιθανή νέα παραγγελία αεροσκαφών Airbus αναμένεται να ληφθούν σε ορίζοντα 12-18 μηνών, ενώ θα είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις εξελίξεις που αφορούν στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Μόλις οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο νέας παραγγελίας. Για την ώρα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις», τόνισε η διοίκηση της εταιρείας.

Νέοι προορισμοί το 2016

Με στοίχημα την περαιτέρω ανάπτυξή της, η Aegean μόνο για το 2016, σχεδιάζει την επέκτασή της σε 16 νέους προορισμούς ανά τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική αεροπορική εταιρεία διαθέτει στόλο 61 αεροσκαφών, τα οποία πετούν σε 145 προορισμούς σε 45 διαφορετικές χώρες του πλανήτη. Από τους 145 προορισμούς, οι 111 είναι διεθνείς, ενώ οι υπόλοιποι 34 εγχώριοι.

Ενδεικτικό είναι, ακόμη, ότι από το 2007 μέχρι και σήμερα η εταιρεία απέκτησε συνολικά 42 νέα αεροσκάφη.

«Great partner η Aegean»

Εξαιρετικό συνεργάτη χαρακτήρισε την ελληνική αεροπορική εταιρεία ο Christopher Buckley, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Airbus για την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τον Ειρηνικό.

Λαμβάνοντας τον λόγο, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Airbus χαρακτήρισε εντυπωσιακή την ανάπτυξη της Aegean στην Ελλάδα της κρίσης.

Αναφερόμενος στο διεθνές τοπίο, στη σκιά των φόβων για τρομοκρατικά χτυπήματα διεθνώς, ο κ. Buckley δεσμεύθηκε πως θέματα ασφάλειας και προστασίας βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας προτεραιοτήτων της Airbus.

Τέλος, παρουσιάζοντας ορισμένα στοιχεία για τον ευρωπαϊκό κολοσσό αεροναυπηγικής, ο κ. Βuckley ανέφερε πως αυτή τη στιγμή 8.500 αεροσκάφη της Airbus πετούν στους αιθέρες, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη 6.818 νέες παραγγελίες για αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider