Ισχυρά κέρδη για την Microsoft - Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη για την Microsoft - Σε ιστορικό υψηλό η μετοχή

Ράλι της τάξεως του 5% κάνει την Παρασκευή η μετοχή της Microsoft, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές «επιβραβεύουν» άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών αποτελεσμάτων.

Στην αρχή της συνεδρίασης στη Wall Street η μετοχή ξεπέρασε τα 108 δολάρια, προσθέτοντας άλλα 30 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση των 802 δισεκατομμυρίων της εταιρείας.

Με τη βοήθεια της ισχυρής ζήτησης για τις cloud-based εφαρμογές της, η Microsoft έχει διπλασιάσει την χρηματιστηριακή της αξία από το 2014, οπότε ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο Σάτια Ναντέλα.

Τα έσοδα από την cloud υπηρεσία Azure «εκτοξεύθηκαν» 89% ενώ συνεχίζει να αποδίδει καλά ο πυρήνας των υπηρεσιών παραγωγικότητας της Microsoft, όπως το Office 365, με άνοδο 13,1% στα 9,67 δισ. δολάρια.

Η Microsoft επενδύει πολλά στο «σύννεφο» προσπαθώντας να φτάσει και να ξεπεράσει την πρωτοπόρα στον τομέα αυτό Amazon. Βέβαια ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός, με «παίκτες» όπως η Alphabet και η Alibaba.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προσπάθειες αυτές της εταιρείας θα αποδώσουν, κάνοντας πιο ενδιαφέρουσα την «κούρσα» για την πρώτη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, στην οποία βασικοί ανταγωνιστές είναι αυτή τη στιγμή η Apple και η Amazon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider