Μπόμπολας: Δεν θα συμμετάσχουμε στη μάχη εντυπώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόμπολας: Δεν θα συμμετάσχουμε στη μάχη εντυπώσεων

Τη δική του σκληρή απάντηση στην πλευρά των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση δίνει σήμερα Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Λεωνίδας Μπόμπολας, κάνοντας λόγο για ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά και ανακοινώνοντας πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει περαιτέρω στη «διαρκή μάχη εντυπώσεων».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Μπόμπολας:

«Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο οποίο άλλωστε συμμετείχαν και οι αφοί Καλλιτσάντση σε θέσεις αυξημένης ευθύνης, ο Όμιλος υλοποιεί την προσπάθεια εταιρικού μετασχηματισμού, προκειμένου να εκσυγχρονίσει τη δομή και τη λειτουργία του. Η κίνηση αυτή έχει συγκεκριμένη και ξεκάθαρη στρατηγική, στόχευση και πρόγραμμα στο οποίο μέχρι πριν λίγο καιρό οι αφοί Καλλιτσάντση συμφωνούσαν.

Αντί για συμπαράταξη στην προσπάθεια αυτή, επέλεξαν την παραίτησή τους από εκτελεστικές θέσεις του Δ.Σ. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την ανάρτηση των δικών τους θέσεων και προτάσεων, που αποτελούν κακέκτυπο της συγκροτημένης πρότασης αναδιοργάνωσης που επεξεργαζόμαστε εδώ και ένα εξάμηνο με Διεθνείς Συμβούλους. Αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε και είναι πραξικόπημα.

Αντί για αυτό, μας προσάπτεται η κατηγορία ότι χαρακτηρίζουμε τη Γενική Συνέλευση "πραξικόπημα", από τη στιγμή που εμείς, η διοίκηση του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, είμαστε αυτοί που υλοποιούμε τις αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, του κατεξοχήν θεσμικού οργάνου λήψης αποφάσεων του Οργανισμού μας. Όσο εμείς σχεδιάζαμε την υλοποίηση των εν λόγω αποφάσεων, ήταν η πλευρά Καλλιτσάντση που ετοίμαζε την παράλληλη στρατηγική της για την εξυπηρέτηση των ιδιοτελών σκοπών της, οικειοποιούμενη πολλές από τις αρχικές στρατηγικές προτάσεις (εστίαση στις βασικές δραστηριότητες των κατασκευών, παραχωρήσεων, περιβάλλοντος), αντί να συμβάλλει στον δρόμο που είχε αποφασίσει η Γενική Συνέλευση για το καλό του Ομίλου.

Συναισθανόμενοι τη βαριά ευθύνη απέναντι στους μετόχους, τους εργαζόμενους και την επενδυτική κοινότητα, αρνούμαστε να συμμετέχουμε περαιτέρω στη διαρκή μάχη εντυπώσεων και επικοινωνιακής πλειοδοσίας που μεθοδευμένα έχει ξεκινήσει η πλευρά Καλλιτσάντση, προκαλώντας πραγματική κόπωση σε όλα τα κοινά, αλλά και πολύ σοβαρή βλάβη στην εικόνα του Ομίλου.

Αναφορικά με το μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που είναι και το μόνο που μας ενδιαφέρει, επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι υπάρχει ήδη από την πρώτη στιγμή ένα ξεκάθαρο, δομημένο, σαφές, στρατηγικό σχέδιο που διασφαλίζει τον εκσυγχρονισμό της εταιρίας και τις προοπτικές της εταιρίας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι μέτοχοι έχουν εμπιστοσύνη στη διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στην ομάδα που γιγάντωσε τον Όμιλο, καθιστώντας τον πρωταγωνιστή στην εγχώρια και περιφερειακή επιχειρηματική σκηνή. Με αυτή την παρακαταθήκη, σχεδιάζουμε το μέλλον για τη νέα εποχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider