Ελλάκτωρας: Τα δύο μέλη που προτείνει η πλευρά Μπόμπολα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρας: Τα δύο μέλη που προτείνει η πλευρά Μπόμπολα

Τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ανδρεόπουλο και Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, είναι τα δύο πρόσωπα που αναμένεται να προτείνει η πλευρά Μπόμπολα - Κούτρα στην Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρα στις 29 Ιουνίου, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση.

O Κωνσταντίνος Ανδρεόπουλος είναι έμπειρος νομικός σύμβουλος με εκτενή επαγγελματική παρουσία στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το μεγαλύτερο οργανισμό παροχής τραπεζικής χρηματοδότησης στον κόσμο.

Ανέλαβε διάφορες θέσεις εντός της ΕΤΕπ, μεταξύ αυτών και Επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΕΤΕπ, όπου δόμησε εκ βάθρων και διαχειρίστηκε την ομάδα κανονιστικής συμμόρφωσης του οργανισμού. Επίσης, διετέλεσε Επικεφαλής του Ελληνικού Τομέα της ΕΤΕπ και εν συνεχεία ως Διευθυντής Νομικών Θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα καθώς και ως Αναπληρωτής Γενικός Σύμβουλος στη Νομική Διεύθυνση όπου και του δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθεί εις βάθος, μεταξύ άλλων έργων, με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, την Αττική Οδό και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Πριν την ενασχόλησή του με την ΕΤΕπ ο Κωνσταντίνος Ανδρεόπουλος απασχολήθηκε στο νομικό γραφείο Baker and Mackenzie στη Νέα Υόρκη καθώς και στη Monsanto Europe SA ως Assistant European Counsel.

Παραμένει σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕπ καθώς και μέλος του Συμβουλίου της ICME, Ρουμανικής θυγατρικής του Ομίλου Βιοχάλκο (Ελληνικά Καλώδια).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές (LL.M) στο Yale Law School καθώς και διδακτορικό τίτλο (LL.D) από το Albert – Ludwig Universitat.

Ομιλεί την Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική γλώσσα, έχει επίσης επάρκεια στην ομιλία της Ισπανικής καθώς και καλή γνώση της Ρωσικής και της Ιταλικής.

Ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου είναι Chief Investment Officer στην Virtus International Partners LP και η οποία διαχειρίζεται το Virtus South European Fund.

Έχει εργασθεί στα τμήματα Επενδυτικής Τραπεζικής της Barclays και της ABN Amro ενώ το 1996 αποτέλεσε συνιδρυτή του Ομίλου Π&Κ, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Ο Όμιλος Π&Κ επέκτεινε τη δραστηριότητά του από χρηματιστηριακή εταιρεία σε μια πολυδιάστατη επενδυτική εταιρεία με υπηρεσίες: χρηματιστηριακές, επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης κεφαλαίων, και η οποία εξαγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Κατά την περίοδο 2007 έως 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του κλάδου Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την ευρύτερη περιοχή.

Πλέον, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Χρηματιστηριακής, της Εθνικής Χρηματιστηριακής Ρουμανίας και της Finansinvest Turkey.

Το 2011 ίδρυσε την Virtus Equity Partners και για 3 έτη παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες και χρηματοοικονομικούς επενδυτές σε πολυάριθμες συναλλαγές σε Ελλάδα, Σερβία και Τουρκία.

Το 2014 ανέλαβε τη θέση Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλου στη Γενική Τράπεζα , συνδράμοντας στην αναδιάρθρωση της. Στη συνέχεια, ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου στελέχωσε την Τράπεζα Πειραιώς ως Γενικός Διευθυντής Επενδυτικής Τραπεζικής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

Ομιλεί την Αγγλική και τη Γαλλική. Ο Λάμπρος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το INSEAD καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου MSc ως Χημικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider