Eurobank-Eurolife «επιστρέφουν» στις τραπεζοασφάλειες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank-Eurolife «επιστρέφουν» στις τραπεζοασφάλειες

Το τεράστιο κενό που αφήνει ο συνεχώς συρρικνούμενος δημόσιος τομέας της Υγείας θέλουν να καλύψουν οι Eurobank και Eurolife επεκτείνοντας την συνεργασία τους στον κλάδο της ασφάλισης Υγείας. Έναν τομέα που αποτελεί πλέον πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες οι οποίοι καλούνται να βάλουν… βαθιά το χέρι στη τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα.

«Είναι ευθύνη οργανισμών όπως η Eurolife και η Eurobank να βρούμε λύσεις κατάλληλες για την οικονομική κατάσταση του μέσου Έλληνα σήμερα», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife Aλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, χθες Δευτέρα κατά την παρουσίαση των νέων προγραμμάτων. Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, από τη μεριά του, τόνισε ότι οι έκτακτες ή προγραμματισμένες νοσοκομειακές ανάγκες μπορούν να οδηγήσουν σε «δυσβάστακτα κόστη».

Υπ’ αυτό το πλαίσιο οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να επεκτείνουν την σειρά «Εξασφαλίζω» που παρέχεται από την Eurolife μέσω του δικτύου της Eurobank. Τα νέα προγράμματα είναι όπως τονίστηκε κατά την παρουσίαση «προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας» ενώ «συνεχίζουν να παρέχουν τις κύριες καλύψεις, αλλά με προσιτά ασφάλιστρα» τα οποία ξεκινούν από 95 ευρώ τον μήνα για μία τετραμελή οικογένεια.

Ακριβό το κόστος της Υγείας

Όπως τόνισε ο κ. Σαρρηγεωργίου το 2016 οι Έλληνες πλήρωσαν ιδιωτικά 5 δισ. ευρώ για υπηρεσίες Υγείας ενώ την ίδια χρονιά το ποσό που δαπάνησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία υποχώρησε στα 9 δισ. ευρώ από 11,3 δισ. ευρώ το 2012. «Οι δαπάνες για την υγεία περικόπτονται συνεχώς λόγω και της δημοσιονομικής προσαρμογής. Ωστόσο, ο Έλληνας εξακολουθεί να πληρώνει από την τσέπη του παραμένοντας ανασφάλιστος», υπογράμμισε.

Παράλληλα τα ιατρικά κόστη αυξάνονται συνεχώς καθώς όπως τόνισε ο επικεφαλής της Eurolife σύμφωνα με την μελέτη του ΙΟΒΕ για την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα, ο –πραγματικός ιατρικός– πληθωρισμός βρίσκεται σε διψήφια ποσοστά.

Σταθερή η σχέση Eurobank - Eurolife

Ο κ. Καραβίας στάθηκε στην συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο εταιρειών λέγοντας ότι «η Eurolife ξεκίνησε από τα σπλάχνα του ομίλου της Eurobank. Δεν αγοράσαμε μία υπάρχουσα ασφαλιστική εταιρεία, αλλά χτίστηκε από την αρχή, σε συνάφεια και συνεργασία με το δίκτυο της τράπεζας». Υπενθύμισε δε ότι η «Eurobank υπήρξε πρωτοπόρος στο bancassurance στην Ελλάδα και για εμάς αποτελεί βασική δραστηριότητα – εντάσσεται στο σύνολο των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουμε σε ιδιώτες πελάτες, στις οικογένειες τους, στο πλαίσιο του personal ή private banking».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μέσα από το δίκτυο της Eurobank έχουν ασφαλιστεί στην Eurolife περισσότεροι από 120.000 πελάτες για συνταξιοδοτικά-αποταμιευτικά προγράμματα και πάνω από 280.000 συνολικά για κάθε είδους ασφάλειες. Στο σύνολο των εσόδων της τράπεζας από προμήθειες η Eurolife συνεισφέρει στο 4% - 5% με στόχο το ποσοστό αυτό να τριπλασιαστεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για τον κ. Καραβία πάντως η παροχή τραπεζοασφαλειών δεν είναι απλά «μια στρατηγική πωλήσεων» αλλά εντάσσεται στον γενικότερο ρόλο που θέλει να παίξει. «Η Eurobank θέλει να βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της για όλες τις προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές ή επιχειρηματικές ανάγκες τους. Η στόχευση αυτή απηχεί την αντίληψή μας για το ποιος είναι ο ρόλος μιας τράπεζας σήμερα και στο μέλλον», τόνισε ο κ. Καραβίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider