Λιβάνης: Πράσινο φως στο σχέδιο εξυγίανσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιβάνης: Πράσινο φως στο σχέδιο εξυγίανσης

Το πράσινο φως στην επικύρωση της συμφωνίας για την εξυγίανση της εταιρείας Λιβάνης έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 21/5/2018 κατά την οποία παρευρέθησαν 6 μέτοχοι και εκπροσωπήθηκε το 80,62% των μετόχων, αποφάσισε παμψηφεί και ομοφώνως την έγκριση υποβολής αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκούσια Δικαιοδοσία) κατ' άρθρον 106' (άρθρο 99 όπως ισχύει).

Το σχέδιο προβλέπει ότι από το σύνολο των υποχρεώσεων της Λιβάνης (19,953 εκατ. ευρώ), τα 14,946 εκατ. ευρώ αφορούν υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, το 13% υποχρεώσεις προς προνομιούχους πιστωτές και το 12% οφειλές προς ανέγγυους πιστωτές.

Το σχέδιο εξυγίανση προβλέπει τη μεταβίβαση στις συμβαλλόμενες πιστώτριες τράπεζες ακίνητα ιδιοκτησίας της, μέσω των οποίων θα εξοφληθεί μέρος της συνολικής οφειλής της εταιρείας, ενώ το υπολειπόμενο ποσό της οφειλής θα καταβληθεί στις τράπεζες εντόκως σε βάθος 15ετίας.

Παράλληλα στο σχέδιο εξυγίανσης προβλέπεται όπως οι τράπεζες προχωρήσουν σε χορήγηση νέας χρηματοδότησης μέχρι του ποσού των 240.000 ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο θα καταβληθούν σε 180 δόσεις, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η πλήρη εξόφληση των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider