Για 5η φορά σε διαθεσιμότητα οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για 5η φορά σε διαθεσιμότητα οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Για 5η φορά μέσα σε 5 χρόνια βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι 170 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε λίγο πριν το Πάσχα στους εργαζόμενους η διοίκηση της Χαλυβουργικής, θα βγουν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, χωρισμένοι σε τρία γκρουπ (6 εβδομάδων, 7 εβδομάδων και 13 εβδομάδων).

Σήμερα, εργαζόμενοι, διοίκηση και Υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση με την παρουσία εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, μία συνάντηση που απέβη άκαρπη με δεδομένο το γεγονός ότι οι διοικούντες την Χαλυβουργική, δεν κάνουν πίσω στην απόφασή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ «Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι μιας ιστορικής βιομηχανίας να οδηγούνται στην απόγνωση, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να τους χρησιμοποιήσουν είτε ώστε να ασκήσουν πίεση για την επίτευξη Οικονομικών συμφωνιών, είτε ως «κομπάρσους» σε ενδοεπιχειρησιακές διαμάχες μεταξύ των μετόχων».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της τρίμηνης διαθεσιμότητας έχει σταλεί προς έγκριση στην Εθνική Τράπεζα (τα δάνεια της Χαλυβουργικής ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ).

Να σημειωθεί ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η οικογένεια του κ. Κ. Αγγελόπουλου επένδυσε 250 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από ίδια κεφάλαια και δανεισμό για να εκσυγχρονίσει και να επαναλειτουργήσει την ιστορική βιομηχανία καθιστώντας την άμεσα ανταγωνιστική και με παραγωγική δυναμικότητα 1 εκατ. τόνων χαλυβουργικών προϊόντων. Στην εταιρεία είχαν βρει δουλειά 650 εργαζόμενοι.

Όμως μετά ήρθε η κρίση και η ζήτηση χαλουβουργικών προϊόντων το 2013 υποχώρησε στους 300.000 τόνους από 2,1 εκατ τόνους το 2009.

Σήμερα η Χαλυβουργική όπως και οι άλλες μεγάλες του κλάδου (Χαλυβουργία κλπ), περνούν δύσκολες ώρες, καταγράφοντας συσσωρευτικές ζημιές που ξεπερνούν τα 800 εκατ ευρώ.

Η κόντρα των μετόχων για το μάνατζμεντ

Στις δικαστικές αίθουσες έχει οδηγηθεί η κόντρα που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια Αγγελόπουλου. Στο επίκεντρο ο πατριάρχης της οικογένειας Κωσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τα δύο παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος, οι οποίοι είναι γνωστοί λόγω της αναμείξης τους στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Τα δύο παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους, Κωστναντίνου με την δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου.

Τί είναι όμως η Δικαστική συμπαράσταση; Πρόκειται για την κατάσταση στην οποία υποβάλλεται ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ανωμαλίες δια δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της οποίας το πρόσωπο αυτό περιέρχεται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης συγκεκριμένου προσώπου, δηλαδή του δικαστικού συμπαραστάτη, για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider