Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Υπογράφηκε νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης της ΟΤΕ ΑΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διετούς διάρκειας, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η νέα σύμβαση αποτελεί επένδυση του ομίλου ΟΤΕ στη νέα γενιά, καθώς εξασφαλίζει σημαντική αύξηση έως και 12% του καθαρού εισοδήματος για τους νέους εργαζόμενους της ΟΤΕ ΑΕ (πρόσληψη από 2015 και μετά).

Ειδικότερα, η νέα ΕΣΣΕ προβλέπει:

  • Αύξηση 2% του μισθού τους από 1.1.2018.
  • Επιπλέον αύξηση 3% από 1.1.2019. Έως 500 ευρώ, ετησίως, σε κουπόνια, ανάλογα με το ύψος του μισθού του νέου εργαζομένου. Με τη νέα EΣΣΕ, ο εισαγωγικός μισθός του νέου εργαζομένου αυξάνεται στα 793 ευρώ για το 2019, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Για τους εργαζόμενους της ΟΤΕ ΑΕ που προσλήφθηκαν, πριν από το 2015, η νέα ΕΣΣΕ, μεταξύ άλλων, προβλέπει, για την επόμενη διετία:

  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
  • Μειωμένο εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας 35 ωρών.
  • Αύξηση 1% του μισθού από 1.1.2018 σε σχέση με το επίπεδο που είχε διαμορφωθεί την 30.12.2017 και επιπλέον αύξηση 0,5% από 1.1.2019.

Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μίας σειράς επιδομάτων και παροχών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του εκσυγχρονισμού της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται κλιμακωτή προσαρμογή της αποζημίωσης αποχώρησης από την εταιρεία στα δεδομένα της αγοράς».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Στο δύσκολο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε, πρωταρχικός μας στόχος είναι η θωράκιση της εταιρείας μας, για να είμαστε βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί και στη νέα ψηφιακή εποχή. Η νέα συμφωνία που υπογράψαμε με τους εργαζόμενους της ΟΤΕ ΑΕ, μία από τις λίγες αντίστοιχες συμφωνίες στη χώρα, καθιστά αυτόν το στόχο εφικτό, καθώς μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μία υγιής εταιρεία που μπορεί να επενδύει στην τεχνολογία, που προσφέρει ασφάλεια στους ανθρώπους της και δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στη νέα γενιά. Με συνοδοιπόρους τους ανθρώπους μας, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.