ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια του ομολόγου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια του ομολόγου

Σε νέες επενδύσεις, στην προπληρωμή τραπεζικού ομολογιακού κεφαλαίου και στην κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που θα αντλήσει ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 120 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προβλέπεται η έκδοση έως 120.000 κοινών, ανώνυμων ομολογιών, με ελάχιστο ποσό εγγραφής τα 1.000 ευρώ. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 27 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια

Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο, τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια (ύψους έως 120 εκατ. ευρώ) μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης (2,9 εκατ. ευρώ), θα χρησιμοποιηθούν ως εξής:

(α) Ποσό 64.642.734 ευρώ θα διατεθεί άμεσα (εντός δύο μηνών από την είσπραξη των αντληθέντων κεφαλαίων) για τη μερική προπληρωμή του από 01/12/2017 τραπεζικού ομολογιακού δανείου κεφαλαίου ύψους 193.947.597 ευρώ.

(β) Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί εντός τριετίας από την είσπραξη των αντληθέντων κεφαλαίων (2018-2020) ως ακολούθως:

(i) κατά το ήμισυ από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ή, μέσω ενδοομιλικού δανεισμού ή αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, από τις θυγατρικές της για τη χρηματοδότηση νέων ή υφισταμένων επενδύσεων, και συγκεκριμένα:

- έως 70% για την άμεση ή έμμεση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) συμμετοχή σε έργα που πραγματοποιούνται μέσω συμβάσεων ΣΔΙΤ ή συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες δεν είναι συμβασιοποιημένες (κατά την ημερομηνία του ενημερωτικού δελτίου)

- έως 20% για τη συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλάιου της ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, στην οποία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει άμεσα με ποσοστό 51,02% και έμμεσα με ποσοστό 48,98%, και

- το υπολειπόμενο ποσό για τη χρηματοδότηση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) επενδύσεων στους λοιπούς τομείς δραστηριοποίησης του των εταιρειών και των νομικών οντοτήτων στις οποίες συμμετέχει η εταιρεία.

(ii) κατά το έτερο ήμισυ, για την κάλυψη αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης, συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης τραπεζικού δανεισμού (διευκρινίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν επιστροφές κεφαλαίου και διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους της εταιρείας).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider