Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα: Ανεβάζει τον πήχη στη διαχείριση υδάτινων πόρων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθηναϊκή Ζυθοποιϊα: Ανεβάζει τον πήχη στη διαχείριση υδάτινων πόρων

«Κάθε σταγόνα μετράει»: σε αυτή τη φράση συνοψίζεται η δέσμευση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη διαχείριση του νερού, που αποτελεί βασική πρώτη ύλη για την παρασκευή της μπίρας, αλλά και πολύτιμο φυσικό πόρο του πλανήτη μας.

Στα πλαίσια της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης «Παράγουμε Έναν Καλύτερο Κόσμο» που ορίζει τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αλλά και την καθημερινή δράση της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει δεσμευτεί για τη μείωση της κατανάλωσης νερού στα εργοστάσιά της κατά 20% έως το 2020. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η εταιρία επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην ορθολογική χρήση του νερού, και ανεβάζει διαρκώς τον πήχη.

Σε αυτό το πλαίσιο, μειώνει συνεχώς τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιεί στην παραγωγή μπίρας, επενδύοντας στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των διαδικασιών. Μέσα σε 10 χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει πετύχει μείωση της κατανάλωσης νερού στις παραγωγικές της μονάδες κατά 13% που αντιστοιχεί σε 0,7 λίτρα λιγότερο νερό για κάθε λίτρο μπίρας που παράγει. Λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο της παραγωγής, η εξοικονόμηση ανέρχεται στα 465.000 κυβικά μέτρα (465 εκατ. λίτρα) ποσότητα ικανή για να γεμίσει την πισίνα του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας 186 φορές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρίας, στην Πάτρα, το 2015 είχε πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στη μείωση κατανάλωσης νερού στον όμιλο HEINEKEN. Ταυτόχρονα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει επενδύσει σε κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίσει ότι το νερό που επιστρέφει στο περιβάλλον, μετά τη χρήση του, είναι καθαρό.

Πέραν του περιορισμού της επίπτωσης της παραγωγικής δραστηριότητας στο περιβάλλον, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πραγματοποιεί σειρά δράσεων για την προστασία των υδάτινων πόρων. Στα πλαίσια της δεκαετούς συνεργασίας της εταιρίας με τη ΜΚΟ Δίκτυο Μεσόγειος SOS, εργαζόμενοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συμμετέχουν στην ετήσια πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο». Πέρυσι, μαζί με χιλιάδες εθελοντές, συνέλεξαν περισσότερα από 25.000 κομμάτια σκουπιδιών και πλαστικών από 36 παραλίες σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρία υποστηρίζει, επίσης, ενημερωτικές καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ορθή διαχείριση του νερού, με έμφαση τόσο στην εξοικονόμηση, όσο και την προστασία του.

Η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κα Έλλη Παναγιωτοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η προστασία των υδάτινων πόρων αποτελεί έναν από του στρατηγικούς άξονες προτεραιότητας για το μέλλον. Γι’ αυτό επενδύουμε σε πρακτικές που βελτιστοποιούν την παραγωγική μας διαδικασία, και ευθυγραμμίζονται με τους περιβαλλοντικούς μας στόχους. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε αξία για την Ελλάδα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες όπου επιχειρούμε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider