Θεοδωρόπουλος (Chipita): Κλειδί για την επιχειρηματικότητα οι συνεργασίες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρόπουλος (Chipita): Κλειδί για την επιχειρηματικότητα οι συνεργασίες

Στη σημασία των συνεργασιών για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στάθηκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κατά την ομιλία του στο συνέδριο για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην Αθήνα.

«Στην Ελλάδα δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασιών, αλλά εγώ δεν έκανα ποτέ μια δουλειά μόνος μου. Από την πιο μικρή στην πιο μεγάλη επιχείρηση πάντα είχα συνεταίρους», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο ίδιος σημείωσε πως μια μικρή επιχείρηση αν έχει ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτή, ένα καλό προϊόν και πλάνο μπορεί να βρει σχετικά εύκολα συνεργάτες και χρηματοδότες. «Τα επενδυτικά κεφάλαια λειτουργούν πάρα πολύ απλά. Έχουν συγκεκριμένες βλέψεις και στόχους, άρα αν ένας παραγωγός έχει ένα καλό πλάνο και πιστεύει στο προϊόν του είναι εύκολο να τους πείσει», δήλωσε.

«Καταρχήν πρέπει να μπορείς να αποδείξεις το τι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Να υπάρχει ένα πολύ καλό πλάνο που να μπορεί κάποιος να το υποστηρίξει», πρόσθεσε.

Υπό αυτό το πλαίσιο ο ρόλος των μεγάλων επιχειρήσεων είναι κομβικός στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων να βοηθούν τις μικρές επιχειρήσεις. Η οικονομία είναι μια βάρκα στην οποία είμαστε όλοι μαζί μέσα», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος προσθέτοντας ότι μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί να δείξει τον δρόμο και να βοηθήσει μια μικρή επιχείρηση και μέσα από οργανισμούς όπως η Endeavor.

Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Chipita, παίζει και η καινοτομία.«Το βασικό όπλο μιας μικρής εταιρείας είναι η καινοτομία. Μια μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να προσπαθήσει να σκεφτεί το κάτι διαφορετικό» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος σημειώνοντας παράλληλα ότι «έχουμε πολλές σοβαρές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολύ σοβαρή καινοτομία, που κάνουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider