Pimco και Γουόρεν Μπάφετ στην Εθνική Ασφαλιστική

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pimco και Γουόρεν Μπάφετ στην Εθνική Ασφαλιστική

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, η Pimco και η Berkshire Hathaway, μια από τις πιο διάσημες επενδυτικές εταιρείες που λειτουργεί υπό τον «γκουρού των επενδύσεων» Γουόρεν Μπάφετ, μπαίνουν και μάλιστα με πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχήμα που θα αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική.

Οι πληροφορίες που έγραψε χθες η εφημερίδα Καθημερινή και τις οποίες επιβεβαιώνουν πηγές του insider.gr αναφέρουν ότι στους χρηματοδότες της Exin Group που έχει συμφωνήσει να αγοράσει το 75% της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας. Ταυτόχρονα μειώνεται δραστικά ο ρόλος της Calamos Investments που διοικείται από τους ελληνοαμερικάνους Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης, η οποία θα παραμείνει στο σχήμα με μειωμένη συμμετοχή. Άγνωστό παραμένει το ποσοστό με το οποίο θα συμμετάσχει στο εγχείρημα η EBRD.

Οι Ελληνοαμερικάνοι φαίνεται ότι επανεξέτασαν τα επενδυτικά τους σχέδια και πλέον υποβιβάζονται σε limited partners από managing partner που ήταν στο αρχικό σχήμα. O Ματ Φέρφιλντ φαίνεται ότι θα εξακολουθεί ναι είναι αυτός που θα αναλάβει να τρέξει το project, όπως εξάλλου αρχικά. Σημειώνεται πως ήδη δύο άτομα της Exin παρακολουθούν τα διοικητικά συμβούλια της Εθνικής Ασφαλιστικής.

«Έτσι τουλάχιστον εξηγείται η πολύμηνη καθυστέρηση» αναφέρει στο insider.gr πηγή που παρακολουθεί από κοντά την διαδικασία σημειώνοντας πως αν και βάσει της συμφωνίας πώλησης υπάρχει χρόνος μέχρι τα τέλη Απριλίου για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή στόχος είναι αυτή να γίνει νωρίτερα και συγκεκριμένα στα τέλη Φεβρουαρίου για να προλάβουν τα street tests της Εθνικής Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία, που προβλέπει την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι τιμήματος 718,3 εκατ. ευρώ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017, όμως υπήρξαν συνεχόμενες παρατάσεις καθώς η Exin δεν υπέβαλε τον απαραίτητο φάκελο στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία ως εποπτική αρχή πρέπει να εγκρίνει την μεταβίβαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider