Σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις startup

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις startup

«Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, οι ελληνικές startup εταιρείες διεκδικούν και επιτυγχάνουν σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης».

Αυτό επισημαίνεται σε μία συγκεντρωτική καταγραφή της κατάστασης για τις επιχειρήσεις startups, σε συνάρτηση με το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. από το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας).

Μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της αναφορά είναι ότι:

- Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, οι ελληνικές startup εταιρείες διεκδικούν και επιτυγχάνουν σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης, ενώ παραδείγματα όπως της Persado και της Taxibeat αποτελούν δυνατά case studies ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Από το 2013 έως το 2016, περίπου 55 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν σε τέσσερα προγράμματα χρηματοδότησης μέσω της πρωτοβουλίας JEREMIE του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου (EIF). Συνολικά, 72 εκατ. ευρώ επενδύθηκαν σε περισσότερες από 60 εταιρείες στην Ελλάδα. Παράλληλα, έδωσαν ώθηση στη γέννηση περισσότερων startups, και στην ωρίμανση ήδη υπαρχόντων, ιδιαιτέρως μετά το 2013.

- Από το 2014 και μετά, παρατηρούνται τα πρώτα exits για ελληνικές startups, τα οποία ακολουθούν έκτοτε αυξητική πορεία.

- Με την ενεργοποίηση, από το 2018, του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), της νέας επενδυτικής πλατφόρμας, 260 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ελληνική αγορά (200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων), δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider