Αθανασίου για Ελληνικό: Οι καθυστερήσεις «στερούν» θέσεις εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθανασίου για Ελληνικό: Οι καθυστερήσεις «στερούν» θέσεις εργασίας

Την ετοιμότητα της Lamda Development για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό μετέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το έργο. Ένα έργο εμβληματικό που θα αναδείξει τη χώρα διεθνώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στο Action24.

Όπως εξήγησε, το Ελληνικό είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας, εθνικού σκοπού στο οποίο μπορούν να μετάσχουν όλες οι εταιρείες της χώρας (πχ. κατασκευαστικές, τσιμέντων, ενέργειας, υποδομών κλπ.).

Μεταξύ άλλων ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε και στις αξίες των περιουσιών των κατοίκων των όμορων δήμων, οι οποίες, όπως εξήγησε, «θα αυξηθούν θεαματικά, καθώς θα βρίσκονται δίπλα στο μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στον κόσμο και δίπλα σε ένα από τα πιο σύγχρονα σε υποδομές και περιβαλλοντική ευαισθησία, έργα διεθνώς».

Ο κ. Αθανασίου δεν παρέλειψε να αφήσει και αιχμές για τις καθυστερήσεις που έχουν καταγραφεί στην αξιοποίηση του Ελληνικού, σημειώνοντας πως «Κάθε μέρα που περνάει καθυστερεί τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη που θα φέρει 1 εκατ. τουρίστες υψηλού επιπέδου τον χρόνο».

«Κάθε ψηλό κτίριο ισοδυναμεί με 15 εξαώροφες πολυκατοικίες, δηλαδή τα 6 ψηλά κτίρια του ελληνικού ισοδυναμούν με 100 πολυκατοικίες. Φαντάζεστε πόσο ελεύθερο χώρο αφήνει αυτό για δημιουργία χώρων πρασίνου και απρόσκοπτης θέας;», αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασίου, για να προσθέσει πως «η σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι ταυτισμένη με ψηλά κτίρια τοπόσημα από τη Μαδρίτη ως το Μιλάνο, από το Λονδίνο έως το Παρίσι. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δεν έχουν σεβαστεί την πολιτιστική τους κληρονομία;».

«Πρέπει να αναρωτηθούμε τι ωφελεί το περιβάλλον: Τα 16 χρόνια εγκατάλειψης του Ελληνικού ή η δημιουργία ενός πάρκου 20 φορές μεγαλύτερου από τον Εθνικό μας κήπο; Πως μπορούμε να αναδείξουμε τα αρχαία αν τα αφήνουμε κάτω από τόνους τσιμέντο;», διερωτήθηκε, επίσης, ο κ. Αθανασίου, αναφερόμενος και στην περιβαλλοντική διάσταση του θέματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider