Σε τουρκικά χέρια η Avis Ηellas

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τουρκικά χέρια η Avis Ηellas

Στα χέρια του τουρκικού Ομίλου Οtokoc περνά η Αvis Hellas μετά την άσκηση του δικαιώματος πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης από την Avis Budget Group.

Η Avis Budget Group ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή την Τράπεζα Πειραιώς, κάτοχο του 94% της Avis Ηellas, που πραγματοποίησε το διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας, ότι προτίθεται να προσφέρει τίμημα ίσο με εκείνο που πρόσφερε ο πλειοδότης επενδυτής (80,6 εκατ. ευρώ) ήτοι η «LYRALIA HOLDINGS Ltd.» στην οποία μετέχουν οι Β. και Ν Κάτσος, η οικογένεια Οδ. Κυριακόπουλου, ο Αθανάσιος Λασκαρίδης, ο Γιάννης Σαραντίτης, το Ίδρυμα Αλ. Ωνάση, ο Όμιλος Olympia και το Virtus South European Fund.

Στη σχετική επιστολή έγινε γνωστό ότι η Avis BG θα ασκήσει το δικαίωμά της, μέσω κοινής εταιρείας που θα συστήσουν οι εταιρείες Avis Europe και η τουρκικών συμφερόντων OtoKoc. Οι δύο όμιλοι, Avis BG και Koc, συνεργάζονται σε περισσότερες από οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, ενώ στο νέο επενδυτικό σχήμα που θα συστήσουν, τον έλεγχο αναμένεται να έχει ο όμιλος Koc με 80%.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης αναμένεται μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.

Η ξαφνική αυτή ανατροπή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κύκλους του σχήματος Olympia Group - Virtus International, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη αντίδραση.

Σημειώνεται ότι αρχικά στο διαγωνισμό για την Avis Hellas συμμετείχε και η κοινοπραξία Otokoc Otomotiv - Avis Budget Group ωστόσο η προσφορά που κατέθεσε κρίθηκε μη ικανοποιητική.

Ακολούθησαν οι διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους και κατέληξαν στην ανάδειξη ως πλειοδότη του σχήματος της Lyralia Holdings η πλειοψηφία του οποίου ανήκει στον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού.

Ωστόσο, η Avis Budget Group που διατηρούσε το δικαίωμα πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης, τα οποία και άσκησε, άλλαξε τα δεδομένα του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider