Στα μέσα Δεκεμβρίου η υπογραφή σύμβασης για τον ΟΛΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα μέσα Δεκεμβρίου η υπογραφή σύμβασης για τον ΟΛΘ

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στην κοινοπραξία DIEP- Terminal Link- Belterra καθώς μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πάρει το «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ταυτόχρονα ο φάκελος θα περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για έγκριση της συμφωνίας.

Επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του ΟΛΘ και η συμφωνία συνολικά από τη Βουλή, όπως έγινε και στην περίπτωση του ΟΛΠ. Στα χέρια των επενδυτών το δεύτερο μεγαλύτερο ιμάνι της χώρας αναμένεται να περάσει τον Ιανουάριο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινοπραξία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής υποβάλλοντας προσφορά ύψους 231,926 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,1 δισ. και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά των υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης, αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των 170 εκατ. ευρώ.

Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2051.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.