25 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει η Saxo Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
25 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει η Saxo Bank

Η Saxo Bank γιορτάζει με ένα πάρτι για όλους τους εργαζόμενους τη διαδρομή από τα πρώτα της βήματα ως πρωτοπόρος της online διαπραγμάτευσης μέχρι τη σημερινή ηγετική θέση της ως διαμεσολαβητής για την πρόσβαση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, για ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές σε περισσότερες από 170 χώρες.

Τον Σεπτέμβριο του 1992, ιδρύθηκε στην καρδιά της Κοπεγχάγης η μικρή εταιρεία διαμεσολάβησης που έμελλε να μετατραπεί στη Saxo Bank. Οι ιδρυτές της τράπεζας, Lars Seier Christensen και Kim Fournais, αντιλήφθηκαν γρήγορα τις ευκαιρίες που είχε να προσφέρει η χρήση του ίντερνετ και η εφαρμογή ψηφιακών λύσεων προκειμένου να διαφοροποιήσουν την επιχείρησή τους και να προσφέρουν στους πελάτες τους καλύτερες υπηρεσίες, περισσότερα προϊόντα και χαμηλότερες τιμές. Το 1998 η Saxo παρουσίασε την πρώτη πλατφόρμα της για διαδικτυακές συναλλαγές και μπήκε στον χώρο του FinTech (στη χρηματοοικονομική τεχνολογία) πολύ πριν εφευρεθεί ο όρος.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, 25 ολόκληρα χρόνια αργότερα, περισσότεροι από 1.300 εργαζόμενοι της τράπεζας από όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν την επέτειο έξω από την Κοπεγχάγη.

Ο Kim Fournais, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Saxo Bank, σχολίασε:

«Η ανάπτυξη της Saxo Bank από μια μικρή εταιρεία διαμεσολάβησης σε μια τραπεζική και τεχνολογική εταιρεία με περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους αποτελεί το έργο της ζωής μου. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλα όσα έχουμε καταφέρει μαζί. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς τους υπέροχους ανθρώπους της Saxo Bank που εργάζονται σκληρά καθημερινά ώστε να δημιουργήσουν αμοιβαία αποδοτικές λύσεις για εμάς και τους πελάτες μας. Με κάνει περήφανο το γεγονός ότι έχουμε τόσο ταλαντούχους ανθρώπους στη Saxo Bank.

Φυσικά, 25 χρόνια δεν είναι πολλά για μια τράπεζα – αλλά για το FinTech πρόκειται μάλλον για ρεκόρ. Αποστολή μας παραμένει ο εκδημοκρατισμός των συναλλαγών και των επενδύσεων μέσω της τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό ανεβάζουμε τον πήχη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και παρέχουμε σε επαγγελματίες και ιδιώτες επενδυτές τα ίδια εργαλεία και την ίδια πρόσβαση στην αγορά με αυτά που έχουν στη διάθεσή τους οι μεγάλοι οργανισμοί και διαχειριστές κεφαλαίων.»

«Ο τρόπος διαπραγμάτευσης έχει αλλάξει πολύ από όταν παρουσιάσαμε την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών μας. Ως πρωτοπόροι στον κλάδο, ήμασταν μεταξύ των πρώτων τραπεζών που μετέφεραν τη διαπραγμάτευση από τα σταθερά τηλέφωνα και τις έντυπες φόρμες σε ένα διαδικτυακό περιβάλλον, με ενημερώσεις τιμών σε πραγματικό χρόνο, γρήγορη εκτέλεση και αυξημένη διαφάνεια. Τα τελευταία χρόνια διευρύναμε τις υπηρεσίες μας ώστε να υιοθετήσουμε άλλη μια συμπεριφορική μεταβολή: τη μετάβαση στη διαπραγμάτευση μέσω φορητών συσκευών. Τον περασμένο Αύγουστο, οι συναλλαγές των ιδιωτών πελατών μας στην πλατφόρμα SaxoTraderGO μέσω φορητών συσκευών ξεπέρασαν αυτές μέσω σταθερού υπολογιστή.»

Σήμερα η Saxo Bank εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 170 χώρες και προσφέρει ασυναγώνιστη πρόσβαση στις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές μέσω των πολυβραβευμένων πλατφορμών διαπραγμάτευσης για πολλαπλά προϊόντα. Η δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών στις παγκόσμιες αγορές οικονομικά και αξιόπιστα, σε 28 γλώσσες και σε οποιοδήποτε νόμισμα, από τη συσκευή της επιλογής μας, αποτελεί απλώς επανάσταση για τον εκδημοκρατισμό των επενδύσεων και των συναλλαγών.

Παράλληλα, η Saxo Bank προσφέρει υπηρεσίες ως πλατφόρμα (Banking as a Service) σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η υποδομή διαπραγμάτευσης και το μοντέλο συνεργασίας της Saxo αποτελεί πλέον τη ραχοκοκαλιά για περισσότερους από 120 άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Ο Kim Fournais πρόσθεσε:

«Είμαι βέβαιος ότι η Saxo Bank θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Ο συνδυασμός της ζήτησης από τους πελάτες, της τεχνολογικής εξέλιξης και των ρυθμιστικών προσαρμογών έχει δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για την πραγματοποίηση των σχεδίων ανάπτυξής μας τα επόμενα χρόνια.

Η Saxo Bank βρισκόταν πάντα μπροστά από τις εξελίξεις στη χρήση της τεχνολογίας για την καλύτερη υποστήριξη των πελατών της στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ωστόσο, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επαναπαυτούμε στις δάφνες μας. Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες μας στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης θα διασφαλίσουν την ενίσχυση των δεσμών μας με τους πελάτες μας και την παροχή κορυφαίας ψηφιακής εμπειρίας πελάτη. Παράλληλα, παρουσιάσαμε την ψηφιακή μας πρόταση για τη διαχείριση χαρτοφυλακίων, το SaxoSelect, και την πρώτη πραγματικά ψηφιακή λύση για τη διαπραγμάτευση εταιρικών και κρατικών ομολόγων στην αγορά.»

Τον Αύγουστο η Saxo Bank παρουσίασε τα αποτελέσματα Α' εξαμήνου, με 45% αύξηση της κερδοφορίας σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Με σταθερή σταδιακή αύξηση από χρόνο σε χρόνο, οι εγγυητικές καταθέσεις πελατών ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια DKK (σχεδόν 13,5 δισ. ευρώ) νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider