Άλμα στη μετοχή της Eldorado μετά τις δύο άδειες

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα στη μετοχή της Eldorado μετά τις δύο άδειες

Θεαματική άνοδο της τάξης του 20% σημειώνει η μετοχή της Eldorado Gold στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, λίγη ώρα αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε δύο άδειες για τις εγκαταστάσεις στην Ολυμπιάδα.

Η Eldorado Gold με την ανακοίνωσή της επιβεβαιώνει ότι έλαβε την άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, καθώς και άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης. Οι άδειες ισχύουν για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας πλέον εκκρεμούν:

- Η έγκριση της τεχνικής μελέτης για τα παλαιά μεταλλεία της Ολυμπιάδας και η άδεια εγκατάστασης στην Ολυμπιάδα και η

- Άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές.

Εκκρεμεί, επίσης, και μια σειρά άλλων μικρότερων ζητημάτων μεταξύ των οποίων και η μετεγκατάσταση των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στις Σκουριές.

Η εταιρεία αναμένει επίσης επιπλέον λεπτομέρειες από την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την διαδικασία της διαιτησίας, η οποία όπως έχει δηλώσει επίσημα η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επίσημα στις 15 Σεπτεμβρίου 2017. «Η Eldorado είναι πεπεισμένη ότι οποιαδήποτε μορφή διαιτησίας θα δείξει για άλλη μια φορά ότι έχει εφαρμόσει ότι ζητάνε οι νόμοι και οι ισχύουσες ρυθμίσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία προσθέτει ότι όταν παραλάβει όλες τις απαραίτητες άδειες, ξεκαθαρίσει το θέμα με τη διαιτησία και υπάρχει μια υποστηρικτική κυβέρνηση ανοιχτή στην συζήτηση σχετικά με την χρήση και την εφαρμογή των καλύτερων τεχνολογιών, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεξετάσει τις επενδυτικές της επιλογές στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider