Αναβάλλεται η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Το απόγευμα της Τρίτης το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι θα συνεδριάσει εκάκτως την Τετάρτη στις 17.00 με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού. Λίγες ώρες μετά στα δημοσιογραφικά γραφεία έφτασε η πληροφορία ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται. Αν και δεν έχει υπάρξει μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη ανακοίνωση, η αναβολή επιβεβαιώνεται από μέλη του ΚΑΣ και αρχαιολόγους.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει τα μέλη του ΚΑΣ να μην κηρύξουν αρχαιολογική ζώνη μεγάλο τμήμα του Ελληνικού και να δώσουν το πράσινο φως στην επένδυση της Lamda Development, κινδυνεύοντας με δεύτερη επικοινωνιακή ήττα δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις επενδύσεις της στη χώρα.

Μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είχε προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας την κήρυξη του Ελληνικού ως αρχαιολογικής ζώνης. Με ανακοίνωσή του καλούσε την υπουργό Λυδία Κονιόρδου να ενεργήσει «για την άμεση κήρυξη-οριοθέτηση ως αρχαιολογικών χώρων των περιοχών όπου εκτείνονται εντοπισμένες, ορατές και μη, αρχαιότητες στην περιοχή Αγίου Κοσμά-Ελληνικού και στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπως ο νόμος ορίζει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider