Για μπλακάουτ προειδοποιεί την Νεώριον η ΔΕΗ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για μπλακάουτ προειδοποιεί την Νεώριον η ΔΕΗ

Διορία έως τις 29 Ιανουαρίου δίνει η ΔΕΗ στην εταιρία Νεώριον για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών της. Αυτό αναφέρει επιστολή που έστειλε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην εταιρεία, σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η επιστολή σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη σήμερα καθώς η εταιρεία Νεώριον δεν έχει ανταποκριθεί στις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ Α.Ε., μη εξοφλώντας ως όφειλε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 196.380,00 ευρώ.

«Σας γνωρίζουμε ότι η εταιρεία σας έως και σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στις ανειλημμένες οικονομικές υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ Α.Ε., μη εξοφλώντας ως όφειλε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 196.380,00 ευρώ και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά συστηματική ασυνέπεια στις ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις για εξόφληση της οφειλής, η οποία σημειωτέον σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 1.199.712,66 ευρώ», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που εστάλη.

Η ΔΕΗ το Δεκέμβριο του 2013, είχε εγκρίνει ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής της Νεώριον σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η εν λόγω ρύθμιση δεν τηρήθηκε σύμφωνα με την ΔΕΗ παρότι στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα η εταιρεία ΝΕΩΡΙΟΝ εκτελούσε εργασίες σε πλοία, εισπράττοντας χρήματα.

«Παρά ταύτα το Σεπτέμβριο 2014, η ΔΕΗ Α.Ε., κατ’ εξαίρεση ενέκρινε, νέα ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση εξόφλησης της οφειλής σε 60 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αλλά ούτε και αυτή τηρείται, παρά τις επαναλαμβανόμενες προφορικές και έγγραφες επικοινωνίες.

Επισημαίνεται ότι η ΔΕΗ Α.Ε., κατανοώντας για πολλοστή φορά τα οικονομικά προβλήματα της «ΝΕΩΡΙΟΝ», ενέκρινε δύο επιπλέον παρατάσεις, προκειμένου η εταιρεία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει ανταπόκριση από πλευρά σας» ,υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Μάλιστα σημειώνει ότι είναι υποχρεωμένη, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής πίστης, την Παρασκευή 29.01.2016, εάν μέχρι τότε δεν έχετε καταβληθεί το ληξιπρόθεσμο ποσό να προβεί στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών της Νεώριον.

Οι οφειλές της εταιρείας Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Σύρου Α.Ε. «ΝΕΩΡΙΟΝ-ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ», σήμερα ανέρχονται σε 1.199.713 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider