H AliPay φέρνει το… γουάν στην Ελλάδα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H AliPay φέρνει το… γουάν στην Ελλάδα

Πιο φιλικά στου Κινέζους τουρίστες μπορούν να γίνουν τα ελληνικά καταστήματα, που αποκτούν πρόσβαση στην δημοφιλή στην Κίνα πλατφόρμα συναλλαγών, Alipay. Και αυτό διότι η Viva προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό επιτρέποντας έτσι σε όλους τους εμπόρους που διαθέτουν VivaWallet να πληρώνονται κατευθείαν από τους Κινέζους πελάτες τους.

Η Alipay είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να πραγματοποιήσει και διασυνοριακές συναλλαγές. Η υπηρεσία χρεώνει τον λογαριασμό του χρήστη-πελάτη, ο οποίος είναι σε γουάν και πληρώνει τους εμπόρους στο νόμισμα που αντιστοιχεί στην χώρα τους. Με αυτό τον τρόπο οι Κινέζοι τουρίστες δεν χρειάζεται να αλλάξουν συνάλλαγμα κατά τις διακοπές τους, και τείνουν να προτιμούν καταστήματα στα οποία μπορούν να πληρώσουν με αυτόν τον τρόπο.

Με την νέα συνεργασία της Alipay και της Viva οι έμποροι που χρησιμοποιούν το VivaWallet ουσιαστικά πληρώνονται σε γουάν και λαμβάνει ευρώ. Η υπηρεσία δεν χρειάζεται καμία ενεργοποίηση και αυτό που καλείται ουσιαστικά να κάνει ο έμπορος που έχει VivaWallet και να εκτυπώσει το ειδικό QR code που θα βρει στο ηλεκτρονικό του «πορτοφόλι». Πληρωμή με Alipay, γίνεται επίσης μέσα από τις συσκευές VivaWallet POS.

Η παρουσία στην ευρωπαϊκή αγορά είναι βασικός στόχος για τις κινεζικές υπηρεσίες συναλλαγών. «Οι Κινέζοι είναι συνηθισμένοι να χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες σχεδόν για τα πάντα στην χώρα τους και είναι σημαντικό να μπορούν να το κάνουν και αυτό στις διακοπές τους», εξηγεί στο insider.gr έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος έχει διατελέσει στέλεχος μεγάλος κινεζικών εταιρειών.

H Alipay, η υπηρεσία πληρωμών του κινεζικού κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba «μπήκε» στην ευρωπαϊκή αγορά το 2015, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα έκανε την δικιά της είσοδο στην Γηραιά Ήπειρο και η υπηρεσία WeChat Pay, της Tencent Ηοlding. «Οι συνεργασίες στην Ευρώπη είναι σημαντικές για τις υπηρεσίες πληρωμών, δεδομένου ότι για να έχουν παρουσία εδώ θα πρέπει να ικανοποιούν τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων που είναι βέβαια πολύ σκληρότερες απ’ αυτές που ισχύουν στην Κίνα», σημειώνει το ίδιο στέλεχος.

«Τη φετινή σεζόν μόνο, περισσότεροι από 150.000 επισκέπτες από την πολλά υποσχόμενη αγορά της Κίνας αναμένεται να επισκεφτούν τουριστικές περιοχές της Ελλάδα. Ο αριθμός αυτός προβλέπεται να αυξηθεί θεαματικά μέσα στα επόμενα χρόνια και για αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι από τη σημαντική αυτή συμφωνία με το Alipay, καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας, επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε μια από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών στον κόσμο, με εκατοντάδες εκατομμύρια συνδρομητές», σημειώνει o Chief Marketing Officer του VivaWallet κ. Πάνος Τσάκος, σχολιάζοντας την συμφωνία με την Alipay.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι Alipay έχει περισσότερους από 450 εκατομμύρια χρήστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider