Intrakat: Απόφαση για αμκ με συμμετοχή της Intracom

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Απόφαση για αμκ με συμμετοχή της Intracom

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,051 εκατ. ευρώ με έκδοση 2.243.383 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης 1,36 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε η χθεισνή τακτική γενική συνέλευση της Intrakat.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα γίνει με παραίτηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων και θα καλυφθεί από την μητρική Intracom Holdings έναντι ισόποσης κεφαλαιοποίησης υποχρεώσεων της θυγατρικής προς τη μητρική.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της αύξησης θα ανέλθει στο ποσό των 34.540.780,88 ευρώ και θα διαιρείται σε 25.397.633 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,36 ευρώ η κάθε μία. Με την εν λόγω αύξηση η εταιρεία θα μειώσει ισόποσα τις υποχρεώσεις της προς την Intracom Holdings, χωρίς την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού, γεγονός που θα συμβάλει θετικά στην χρηματοοικονομική διάρθρωση της εταιρείας και στην περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Αντίθετα, η πρόταση του ΔΣ της εταιρείας για reverse split των μετοχών και για δεύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συμμετοχή των παλαιών μετόχων, θα συζητηθεί στην επαναληπτική γενική συνέλευση της 7ης Ιουλίου.

O κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, είπε στην παρουσίαση του: «Το 2016 υπήρξε σίγουρα μια δύσκολη χρονιά όπως και για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, όμως σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον συνεχίσαμε με ικανοποιητικό ρυθμό την υλοποίηση της στρατηγικής και διατηρήσαμε τα οικονομικά μεγέθη μας. Σχετικά με τις εξελίξεις της τρέχουσας χρονιάς, αξίζει να υπογραμμιστούν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα για τον Όμιλό μας. Το 1ο είναι η ανάληψη του κατασκευαστικού αντικειμένου του έργου των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της FRAPORT, αξίας 357 εκατομμυρίων ευρώ. Το 2ο σημαντικό γεγονός είναι η υπογραφή της σύμβασης του έργου ΣΔΙΤ που αφορά την Υλοποίηση Μονάδας Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Σερρών.»

O κ. Σουρέτης αναφερόμενος στους στόχους της εταιρείας για την πενταετία 2017-2022, τόνισε: «Διατηρούμε, βελτιώνουμε και αναπτύσσουμε την ανταγωνιστικότητα μας. Εξειδικευόμαστε στα υπάρχοντα αλλά και νέα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις. Διεκδικούμε νέα έργα υποδομών μέσω του προγράμματος ΣΕΣ και του σχεδίου Junker, και συγκεκριμένα έργα ύψους 11 δισ. ευρώ που αφορούν στην Διαχείριση των Αποβλήτων, στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα, στην Προώθηση Συνδυασμένων Μεταφορών, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην Ολοκλήρωση Εθνικών Δικτύων, στην Αναβάθμιση Λιμένων και στον Εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider