ΕΥΔΑΠ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή στην ΑΜΚ της Attica Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΥΔΑΠ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή στην ΑΜΚ της Attica Bank

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης για συμμετοχή της στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (AMK) της Attica Bank με 20 εκατομμύρια ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από την ομοσπονδία των εργαζομένων.

Τα χρήματα για την συμμετοχή στην αμκ της ΕΥΔΑΠ, βρίσκονται τοποθετημένα σε προθεσμιακή κατάθεση της Attica Bank.

Όπως τόνισε ο προσωρινός πρόεδρος της γενικής συνέλευσης, Γ. Παπαδόπουλος, η απόφαση ελήφθη νομίμως από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας στις 18 Δεκεμβρίου 2015, με τη συμμετοχή επτά εκ των 12 μελών του συμβουλίου.
Από τα επτά μέλη οι τέσσερις υπερψήφισαν τη συμμετοχή αμκ, ένας καταψήφισε και δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, απείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι το καταστατικό της Επιχείρησης προβλέπει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με το 50%+1 των παρόντων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις για «σπατάλη» των ταμειακών διαθέσιμων της ΕΥΔΑΠ που ακούστηκαν από μερίδα μικρομετόχων, τονίστηκε ότι η διοίκηση ανέλαβε την Επιχείρηση με 240 εκατ ευρώ «ταμείο» και τα οποία ανέρχονται πλέον στα 275 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider