Terminal Link για ΟΛΘ: Θα αποκατασταθεί ο ιστορικός ρόλος του λιμανιού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Terminal Link για ΟΛΘ: Θα αποκατασταθεί ο ιστορικός ρόλος του λιμανιού

Τον ιστορικό ρόλο της Θεσσαλονίκης, όχι ως του δεύτερου λιμανιού της Ελλάδας, αλλά ως του κυριότερου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στοχεύει να αποκαταστήσει στα επόμενα χρόνια η κοινοπραξία που αναδείχτηκε προ ημερών προτιμώμενος επενδυτής για το 67% του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), όπως χαρακτηριστικά τόνισε σήμερα Πέμπτη, στη διάρκεια γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, ο Μπόρις Βένζελ (Boris Wenzel), Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Terminal Link SAS (μέλους του consortium που «μπαίνει» στον ΟΛΘ και θυγατρικής του γαλλικού κολοσσού CMA CGM).

Οι δύο εταιρείες-μέτοχοι της Terminal Link (η CMA CGM με 51% και η China Merchants Port Holdings με 49%) υπέγραψαν προ διετίας συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για τη μετεξέλιξη της συγκεκριμένης θυγατρικής τους σε πλατφόρμα επενδύσεων για έργα λιμένων και εφοδιαστικής αλυσίδας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας Δρόμος» (One Belt One Road).

Στον σχεδιασμό αυτό, η ένταξη της Θεσσαλονίκης - ως δέκατου τρίτου λιμένος - στην ομάδα των τερματικών σταθμών, που λειτουργούν υπό τη σκέπη της Terminal Link, έχοντας διακινήσει 11,15 εκατ. TEUs πέρυσι, εκτιμάται ότι μπορεί να ενισχύσει τη δυναμική του ομίλου στην περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider