Mελαχροινός: Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στην ενέργεια, γιατί μπορούν

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mελαχροινός: Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στην ενέργεια, γιατί μπορούν

Ρεύμα από το Ταχυδρομείο θα μπορούν να αγοράζουν οι καταναλωτές καθώς τα ΕΛΤΑ βρίσκονται στην τελική ευθεία για την έκδοση άδειας εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχροινός, οι χρόνοι για την παροχή της σχετικής άδειας τρέχουν, ενώ απευθύνοντας το ρητορικό ερώτημα «Γιατί τα ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας;», απάντησε «Γιατί μπορούν».

Όπως τόνισε ο κ. Μελαχροινός, από το 2013 ξεκίνησε έντονη συζήτηση για το μέλλον της εταιρείας και από τότε μέχρι σήμερα «κατορθώσαμε την ουσιαστική προσαρμογή της στα νέα δεδομένα. Τα καταφέραμε. Το 2016 θα συνεχίσουμε με βαθύτερη αναδιοργάνωση».

Περιγράφοντας έναν προς έναν τους στόχους των ΕΛΤΑ για τη νέα χρονία, ο κ. Μελαχροινός στάθηκε στη διακίνηση στην Ευρώπη δεμάτων και μικροδεμάτων, μέσω της φιλόδοξης συνεργασίας με την China Post. H συμφωνία έχει υπογραφεί και προχωράει, σημείσε.

Σε μήνυμά του προς πάσα κατεύθυνση, ο κ. Μελαχροινός διεμήνυσε πως «τα ΕΛΤΑ δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Αυτό είναι βεβαιότητα. Δεν είναι ένας κερδοσκόπος που εμφανίζεται ως κομήτης. Η όποια κερδοφορία αυτής της περιόδου των ΕΛΤΑ θα επιστραφεί στο πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχροινό, στις προτεραιότητες των ΕΛΤΑ για τη νέα χρονιά συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση των τεχνολογιών, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η καλύτερη δυνατή ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος των ΕΛΤΑ τόνισε επίσης πως οι δανειστές πρέπει να πειστούν για τη βιωσιμότητα της εταιρείας. «Το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει πολύ περισσότερα μέσω της αναβάθμισης της εταιρείας, παρά από την απευθείας πώληση της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κερδοφορία για την επιχείρηση θα έλθει μέσω της προώθησης του επιχειρησιακού της σχεδίου και της βαθύτερης αναδιοργάνωσης. «Αυτά μαζί με την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας, μπορεί να οδηγήσουν σε κέρδη 300 εκατ. ευρώ στην πενταετία».

Ο κ. Μελαχροινός πρόσθεσε ότι είναι στόχος των ΕΛΤΑ να γίνουν εταίρεια logistics-courier, ενώ δεσμεύθηκε πως η εταιρεία θα είναι παρούσα στη προσπάθεια εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο.

Τέλος, αναφερόμενος στην οικονομική πορεία της επιχείρησης, σημείωσε ότι τα ΕΛΤΑ θα είναι κερδοφόρα και το 2015 και το 2016 με τα κέρδη της προηγούμενης χρονιάς να ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν και τα κέρδη του 2016, ενώ όπως έσπευσε να διευκρινίσει, η εταιρεία τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider