Νέα πρωτοβουλία του νερού Θεόνη στην ανακύκλωση πλαστικού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πρωτοβουλία του νερού Θεόνη στην ανακύκλωση πλαστικού

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποίησε το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη. Μέσα από τη νέα του συνεργασία με το DPG Deutsche Pfandsystem GmbH, το Γερμανικό Σύστημα Ανακύκλωσης, το Θεόνη καθιστά πλέον τις πλαστικές φιάλες που πωλούνται στη Γερμανία ως επιστρεφόμενες στα καταστήματα προς ανακύκλωση, με στόχο τη μείωση απόρριψης πλαστικού στο περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική του ευαισθησία, το νερό Θεόνη προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους Γερμανούς καταναλωτές να επιστρέφουν τις άδειες φιάλες νερού σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα, στα οποία βρίσκονται τοποθετημένα ειδικά μηχανήματα περισυλλογής πλαστικών φιαλών για ανακύκλωση. Με την επιστροφή της φιάλης, ο καταναλωτής λαμβάνει πίσω ένα χρηματικό ποσό (0,25 ευρώ), το οποίο έχει προκαταβάλει κατά την αγορά του προϊόντος, προσθέτοντας με τον τρόπο αυτό ένα επιπλέον κίνητρο για την επιστροφή της φιάλης στα μηχανήματα ανακύκλωσης.

Το φυσικό μεταλλικό νερό Θεόνη εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη πολιτική περιβαλλοντικής διαχείρισης με δέσμευση στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Η ενθάρρυνση της ανακύκλωσης του πλαστικού εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του Θεόνη για μείωση του πλαστικού που απορρίπτεται στο περιβάλλον, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τη μείωση της ποσότητας πλαστικού που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των φιαλών Θεόνη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider