Μπουτάρης: Επικυρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπουτάρης: Επικυρώθηκε η αναδιάρθρωση του δανεισμού

Οι σημαντικότεροι άξονες της συμφωνίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού σε 15 έτη και χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών της εταιρείας. Περιλαμβάνουν επίσης χαμηλό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας.

Επικυρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας Μπουτάρη με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες Alpha Βank, ETE, Eurobank και Πειραιώς, με τη θετική απόφαση του Πρωτοδικείου Ημαθίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η επικύρωση της συμφωνίας ουσιαστικά ενεργοποιεί την υλοποίηση των ενεργειών που προβλέπονται στο επιχειρηματικό σχέδιο και οι οποίες αναμένεται ότι θα ενισχύσουν τη ρευστότητα, τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και επίτευξης κερδοφορίας της εταιρείας.

Οι σημαντικότεροι άξονες της συμφωνίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

  • Ρύθμιση του τραπεζικού της δανεισμού σε 15 έτη και χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων αναγκών της εταιρείας.
  • Χαμηλό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια της συμφωνίας.
  • Ρύθμιση των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς σε 15 έτη.
  • Περίοδο χάρητος 1 έτους, κατά την οποία πληρώνονται μόνο τόκοι.
  • Πώληση θυγατρικών εταιρειών.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η συμφωνία ορίζει την αποπληρωμή των οφειλών σε όλους τους προμηθευτές σταδιακά και στο ακέραιο, κάτι που αποτελούσε βασικό όρο της εταιρείας κατά την υπογραφή της συμφωνίας, πάντα σεβόμενη τις μακρόχρονες και ειλικρινείς σχέσεις της με τους συνεργάτες της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μπουτάρη, κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την απόφαση του Πρωτοδικείου τόνισε σχετικά: «Η επικύρωση της συμφωνίας ανοίγει ορίζοντες και δίνει νέες προοπτικές στην εταιρεία Μπουτάρη. Πρόκειται για μια απόφαση σταθμό στη μακρόχρονη πορεία της εταιρείας, η οποία μας οδηγεί σε μια επόμενη φάση ανάπτυξης που θα επιφέρει ενίσχυση της θέσης μας στην αγορά και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού κρασιού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.