Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Σε εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, κατά τις πληροφορίες, ποσοστό της τάξης του 19,6% της «Τηλέτυπος Α.Ε.» (Mega Channel).

Η σχετική ανακοίνωση της Πήγασος επιβεβαιώνει πως μεταβιβάστηκε ποσοστό σχεδόν 20% της Τηλέτυπος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιος είναι ο αγοραστής. Σύμφωνα με ασφαλείς, ωστόσο, πληροφορίες, πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία.

To τίμημα της πώλησης του 20% της Τηλέτυπος υπολογίζεται κοντά στα 5 εκατ. ευρώ.

Τραπεζικοί κύκλοι δηλώνουν πως η συμφωνία για την πώληση του σχεδόν 20% του Mega έγινε σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου Μπόμπολα και σε συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους του Τηλέτυπου.

Κύκλοι του ομίλου, μιλώντας στο insider.gr, δηλώνουν πως η πλευρά Σαββίδη έχει ήδη καταθέσει πρόταση για τον ΔΟΛ.

Πολιτικοί κύκλοι από την πλευρά τους σχολιάζουν πως η εν λόγω συμφωνία ήρθε σε πείσμα των όσων είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως τελευταία έγιναν προσπάθειες, από άλλους επιχειρηματίες, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις των κ. κ. Σαββίδη και Μητσοτάκη, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Άλλοι κύκλοι συνδέουν τις νέες εξελίξεις με τις παραιτήσεις από το ΔΣ της Τηλέτυπος των κ. κ. Σταύρου και Παναγιώτη Ψυχάρη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ανακοίνωση της Πήγασος έχει ως εξής:

H Πήγασος AE αναφέρει ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

ΝΔ: Παλιά και νέα διαπλοκή σε συσκευασία ενός

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η συμφωνία Μπόμπολα-Σαββίδη για την εξαγορά του 20% του MEGA.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει:

«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.

Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.

Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.

Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:

  • - Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
  • - Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
  • - Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».

Λοβέρδος: Απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την εξαγορά του 19,6% των μετοχών του Mega από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

«Όσα είπε στην απροκάλυπτη συνέντευξή του πριν λίγες μέρες ο κ. Σαββίδης, τα έκανε πράξη» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Λοβέρδος. «Επωφελούμενος παράλληλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων αγόρασε μετοχές του MEGA. Και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει ‘έπεται και συνέχεια’».

«Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Σε όλα όμως έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του» συνεχίζει ο κ. Λοβέρδος και καταλήγει: «Ένα πρέπει να ξέρουν στην κυβέρνηση: Οι απροσχημάτιστες, απροκάλυπτες και περιφρονητικές για τον λαό και τους θεσμούς κινήσεις, έχουν κατάληξη το φιάσκο. Και όχι μόνο αυτό».

Θεοδωράκης: Αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Για «αλλαγή σκυτάλης στους αγαπημένους διαπλεκόμενους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την εξαγορά του 19,6% των μετοχών του Mega από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει ακόμα: «Ο Μπόμπολας όπως προβλέψαμε, παρέδωσε στο Σαββίδη. Θα πληρώσει & τα χρέη του;».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider