Στα 14 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΛΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 14 εκατ. ευρώ τα κέρδη του ΟΛΘ

Στα 14 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο σύνολο του έτους χρήσης 2016, παρά το αρνητικό ξεκίνημα του α’ εξαμήνου.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 21 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 23,8 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, το μικτό κέρδος καθορίστηκε στα 22,1 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε κατά 5,54% στα 48 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, κατεγράφη κάμψη 2,11% έναντι του 2015, ενώ η διακίνηση στο συμβατικό φορτίο παρουσίασε πτώση κατά 17,93%. Τα έσοδα από την εκμετάλλευση χώρων αυξήθηκαν κατά 16,8% και το λειτουργικό κόστος υποχώρησε κατά 2,48%.

Σημειώνεται ότι τα μεγέθη του ΟΛΘ επηρεάστηκαν δυσμενώς από τις 32 συνεχόμενες ημέρες απεργίας στο α’ εξάμηνο του 2016. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και από το κλείσιμο επί 67 ημέρες της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την ΠΓΔΜ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ, το οποίο κατέληξε στην κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider