Αισιόδοξη για το 2017 η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αισιόδοξη για το 2017 η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης

Λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα του 2016 η Ευρωπαϊκή Πίστη ετοιμάζεται για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην ασφαλιστική αγορά. Η διοίκηση της ασφαλιστικής θέτει φιλόδοξους στόχους για το 2017 σκοπεύοντας να συνεχίσει την καλή πορεία που έχει καταγράψει όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης και σε επιπλέον κέρδη εφόσον το επιτρέψουν και οι ευρύτερες συνθήκες.

«Το 2016 η Ευρωπαϊκή Πίστη ολοκλήρωσε ακόμη μια πετυχημένη χρονιά. Όλα τα αποτελέσματα κατέγραψαν νέα βελτίωση, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της», σημείωσε σχετικά ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατά την διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της.

«Μετά από 39 έτη λειτουργίας και παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα τα τελευταία επτά έτη, αποδείξαμε την αντοχή μας και την επιμονή μας στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, των ευκαιριών και των κινδύνων με θετική προοπτική για το μέλλον. Μέσα σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον των τελευταίων επτά ετών, η εταιρεία μας πέτυχε αύξηση παραγωγής κατά 53%», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσίασε ο κ. Στέφανος Βερζοβίτης, Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της εταιρείας, η Ευρωπαϊκή Πίστη κατέγραψε πέρσι αύξηση 27,9% στα προ φόρων κέρδη που διαμορφώθηκαν στα 20,6 εκατ. ευρώ, ενώ κατά 3% αυξήθηκαν και τα μικτά ασφάλιστρα που φθάνοντας τα 172,2 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η εταιρεία διαθέτει υψηλή ρευστότητα, γεγονός που της επιτρέπει να αποζημιώνει άμεσα.

Στόχος της εταιρείας για το 2017 είναι να διατηρηθεί η κερδοφορία στα ίδια επίπεδα, κάτι το οποίο μπορεί και να μην συμβεί καθώς όπως τόνισε ο κ. Βερζοβίτης οι περσινές πολύ καλές επενδυτικές αποδόσεις μπορεί και να μην επαναληφθούν. Ακόμη η Ευρωπαϊκή Πίστη στοχεύει στην αύξηση της καθαρής παραγωγής της κατά 3,8% φέτος, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο καταγράφεται αύξηση των ασφαλίστρων κατά 8,1%.

Στο μετοχικό επίπεδο ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την διοίκηση της εταιρείας στην συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD) στο μετοχικό της κεφάλαιο (σ.σ. αγόρασε πέρσι το 15% που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς) που δείχνει την εμπιστοσύνη ενός σημαντικού θεσμού αλλά και τους πολλούς εργαζόμενους και συνεργάτες που κατέχουν συνολικά το 57,7% της εταιρείας. Η διοίκηση της μοναδικής εισηγμένης ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας δηλώνει ότι θα παραμείνει στην ανοιχτή αγορά. «Θα μείνουμε στο Χρηματιστήριο Αθηνών ακόμη και αν φύγουν όλοι οι άλλοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργακόπουλος. Όπως ανακοινώθηκε το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή.

Ο κ. Νικόλαος Χαλκιόπουλος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου της Ευρωπαϊκής Πίστης, σημείωσε πως η εταιρεία που γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας της έχει ως στόχο να έχει τουλάχιστον ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο σε κάθε σπίτι. Η εταιρεία αυτή την στιγμή είναι τέταρτη στις γενικές ασφαλίσεις, δεύτερη στον κλάδο αυτοκινήτου και έκτη στο σύνολο της παραγωγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider