Δύο νέα μέλη εντάχθηκαν στα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο νέα μέλη εντάχθηκαν στα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Δύο ακόμα σημαντικές ελληνικές εταιρείες από τον κλάδο των προϊόντων χάρτου, οι εταιρείες Ευρωχαρτική και The Writing Fields SA, έγιναν μέλη της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» πιστοποιώντας την ελληνικότητα τους.

Οι δύο εταιρείες πιστοποιήθηκαν από την ΕUROCERT με βάση το «Πρότυπο Απαιτήσεων», που αξιολογεί και αποδίδει στις εταιρείες – μέλη το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», και εντάχθηκαν έτσι στην «κοινότητα» ανεξάρτητων, παραγωγικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας που αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.

Η Ευρωχαρτική Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στην επεξεργασία προϊόντων χάρτου Tissue, την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορία ειδών προσωπικής υγιεινής και συναφών ειδών. Ιδρύθηκε το 1993, ωστόσο, η ιστορία της εταιρείας ανατρέχει στο 1985, όταν συστήθηκε στο Περιστέρι η ομόρρυθμη εταιρεία «Ν. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - Ι. ΤΡΑΚΑΚΗΣ Ο.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «ΧΡΙΣΤΡΑΚ Ο.Ε», από τους οραματιστές της. Η Ευρωχαρτική χωρίζει τις δραστηριότητες της σε 3 βασικούς τομείς, στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων με το Brand Name Endless (χαρτικά και απορρυπαντικά), στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και στις Εξαγωγές.

Η εταιρεία The Writing Fields SA ιδρύθηκε στην Αθήνα από τον ειδικό στην καλλιτεχνική βιβλιοδεσία Θεόδωρο Χασαπάκη και δραστηριοποιείται στο χώρο της παραδοσιακής και καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας από το 1960. Το 1994 η εταιρεία πέρασε στην επόμενη γενιά, τη Γρηγορία και τον Δημήτρη Χασαπάκη, που χωρίς να αφήσουν το χώρο της βιβλιοδεσίας εστίασαν κυρίως στη δημιουργία επώνυμων προϊόντων που απευθύνονται στην επιχειρηματική, καθώς και στην καταναλωτική αγορά. Η ανάπτυξη της εταιρείας ήταν ραγδαία με αποτέλεσμα να είναι σήμερα μία καθετοποιημένη εκδοτική και βιβλιοδετική μονάδα που τοποθετείται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στο χώρο των προϊόντων σημειώσεων και του επιχειρηματικού δώρου, η The Writing Fields SA επενδύει στην καινοτομία με στόχο τη δημιουργία προϊόντων για τις αγορές του εξωτερικού.

Η συμμετοχή των δύο εταιρειών στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» πιστοποιεί την ελληνικότητά τους σε σχέση με την Ιδιοκτησία, την Παραγωγή και τη Βάση της δραστηριότητας, στοιχεία που δημιουργούν υψηλότερη σχετική προστιθέμενη αξία για την Ελληνική οικονομία. Σημειώνεται ότι η πιστοποίηση των εταιρειών Ευρωχαρτική και The Writing Fields SA αφορά επίσης ποιοτικά κριτήρια που εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων και των παραγόμενων προϊόντων.
Οι εταιρείες που ανήκουν στην πρωτοβουλία συμβάλουν ενεργά στην Ελληνική οικονομία, συνεργάζονται με άλλες Ελληνικές επιχειρήσεις, και συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις. Εταιρείες που επιλέγουν παρά τις αντιξοότητες και τα συνεχώς αυξανόμενα αντικίνητρα, να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο δραστηριοτήτων τους στη χώρα μας. Τα προϊόντα υψηλής διαφοροποίησης που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν στις Ελληνικές αυτές επιχειρήσεις, αποτελούν εθνικό πλούτο από τον οποίο εξαρτάται άμεσα το βιοτικό επίπεδο, το εθνικό εισόδημα, η εργασία και συνολικότερα η ευημερία της χώρας μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider