Ανάρπαστο το ομόλογο του ΟΠΑΠ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανάρπαστο το ομόλογο του ΟΠΑΠ

Mεγάλη ζήτηση εκδηλώνεται κατά την πρώτη μέρα διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου του ΟΠΑΠ από αγοραστές οι οποίοι δεν είχαν προλάβει να εγγραφιούν στην έκδοση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 11.30 στο σύστημα είχαν μπει εντολές για 4 εκατ. ευρώ που αφορούσαν την αγορά του ομολόγου στο PAR (100), ενώ εντολές ύψους 800.000 ευρώ είχαν δοθεί στην τιμή των 100,5. Μέχρι στιγμής έχουν μεταβιβαστεί ομολογίες ύψους 380.000 ευρώ σε μέση τιμή 100,8.

Η ανώτατη τιμή στην οποία έχει διαπραγματευτεί σήμερα το ομόλογο του ΟΠΑΠ είναι το 101,4. Να σημειωθεί ότι το επιτόκιο της έκδοσης είναι 3,5%και ότι εκείνος ο οποίος αγοράζει το ομόλογο πάνω από το 101 ουσιαστικά λαμβάνει επιτοκίου 3,3%, ενώ αν αφαιρεθούν και οι φόροι το τελικό επιτόκιο για αυτόν τον αγοραστή διαμορφώνεται στο 2,8%.

Η σημερινή εικόνα της διαπραγμάτευσης του ομολόγου του ΟΙΠΑΠ δείχνει ότι ο τίτλος θα είναι εξαιρετικά ενεργός στην αγορά εταιρικών ομολόγων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και ότι πολλοί επενδυτές σταθερού επιτοκίου τον επιλέγουν ως ασφαλή τοποθέτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider