Τέσσερις υποψήφιοι για την πώληση του ΟΛΘ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέσσερις υποψήφιοι για την πώληση του ΟΛΘ

Τέσσερις προσφορές έχουν υποβληθεί για το 67% της πώλησης του ΟΛΘ, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Κωσταντίνος Μέλλιος.
«Υπάρχουν τέσσερα γκρουπ που έχουν ολοκληρώσει το due diligence», δηλώνει.

Τα σχήματα που αναμένεται να υποβάλουν προσφορά για το 67% ως την Παρασκευή 24 Μαρτίου που λήγει η προθεσμία περιλαμβάνουν τον γαλλικό κολοσσό CMA CGM με το γερμανικό fund Deutsche Invest Equity Partners GmbH και τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη, την Dubai Ports, την ιαπωνική Mitsui και την International Container Terminal Services (ICTS) από τις Φιλιππίνες.
Την ίδια στιγμή καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης , πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τρίωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00, καταθέτει, σήμερα, η ΟΜΥΛΕ.
Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, «για όλες αυτές τις ενέργειες που σχετίζονται με τη συνολική συνειδητή απαξίωση Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης Α.Ε. και συνιστούν πράξεις και παραλείψεις που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Λιμένα της Θεσσαλονίκης και έχουν, ως εκ τούτου, έκδηλο ποινικό ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι στο ΟΛΘ θα καταθέσουμε αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, καταγγελία και Μηνυτήρια Αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα τρίωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 13.00. ΤΑΙΠΕΔ και Κυβέρνηση μπορεί να απεργάζονται ξεκάθαρα την εγκατάσταση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου, με ισχυρή δημόσια εξουσία, ανεξέλεγκτο και χωρίς την υποχρέωση σημαντικών επενδύσεων, χωρίς ρήτρες ανάπτυξης, περιβαλλοντική προστασία, αρμονικές σχεσεις με την πόλη και θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις,

Οι εργαζόμενοι όμως είμαστε εδώ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα για να αναδείξουμε το έγκλημα και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον.

Ας έχουν ξεκάθαρο ότι το έγκλημα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να αποσιωπηθεί. Καλούμε τους φορείς να σπάσουν την σιωπή τους, για τη σκανδαλώδη προσπάθεια αποεπένδυσης και να απαιτήσουν εδώ και τώρα επενδύσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider