Ομόλογο έως 200 εκατ. ευρώ εκδίδει ο ΟΠΑΠ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογο έως 200 εκατ. ευρώ εκδίδει ο ΟΠΑΠ

Στην έκδοση εταιρικού ομολόγου προχωρά ο ΟΠΑΠ με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μεταξύ 100 έως 200 εκατ. ευρώ από την αγορά.

Η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιχνιδιών αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του δανεισμού από την επενδυτική βάση, αξιοποιώντας το νέο εργαλείο της Οργανωμένης Αγοράς Εταιρικών Ομολόγων που διαθέτει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η απόφαση ελήφθη από το Διοικητικό του ΟΠΑΠ στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου.

Το ακριβές ύψος της έκδοσης, καθώς και τα επιμέρους χαρακτηριστικά αυτής –όπως το κουπόνι– θα καθοριστούν κατά την υλοποίηση της δημόσιας προσφοράς. Η εταιρεία, πάντως, διευκρινίζει ότι «η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς».

Η νέα αγορά εταιρικών ομολόγων έρχεται αν δώσει διέξοδο στο επενδυτικό κοινό της χώρας, αλλά και τους ξένους επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα. Όπως έχουν επισημαίνουν στο insider.gr παράγοντες της αγοράς, η νέα αγορά εταιρικών ομολόγων θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας ώριμης δευτερογενούς αγοράς, με βάθος και υψηλούς τζίρους, η οποία φιλοδοξεί να διευρύνει τους ορίζοντες της αγοράς για τις επιχειρήσεις και το επενδυτικό κοινό.

Η πιο πρόσφατη εταιρική έκδοση πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Housemarket του ομίλου Fourlis τον περασμένο Οκτώβριο και έτυχε θερμής υποδοχής από το επενδυτικό κοινό. Πριν από το ομόλογο της Fourlis είχαν προηγηθεί οι εκδόσεις των ΕΛΠΕ, της ΔΕΗ, της Motor Oil, του Τιτάνα και άλλων κορυφαίων ελληνικών εταιρειών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider