Vodafone: Να θεσπιστούν κανόνες δίκαιου ανταγωνισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Vodafone: Να θεσπιστούν κανόνες δίκαιου ανταγωνισμού

«Θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, αλλά χρειάζεται και ανταγωνισμό. Και τα δύο πρέπει να συνυπάρχουν, για να υπάρξει το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους καταναλωτές» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Γλαύκος Περσιάνης, κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με δημοσιογράφους.

Ο κ. Περσιάνης σημείωσε, πως η εταιρεία του για την επόμενη χρονιά, δεσμεύεται να εστιαστεί στις συνεχείς επενδύσεις στο δίκτυο και σε νέες τεχνολογίες, στην υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και στην παροχή καλύτερης εμπειρίας και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Όπως είπε, αυτό που απαιτείται είναι ένα σταθερό περιβάλλον και δίκαιος ανταγωνισμός. Ο κ. Περσιάνης υποστήριξε ότι η δίκαιη μεταχείριση των παρόχων θα δώσει τη δυνατότητα για επενδύσεις, στο πλαίσιο ενός δίκαιου ανταγωνισμού. Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας ζήτησε ex ante έλεγχο των πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών των παρόχων με δεσπόζουσα θέση, τη θέσπιση κανόνων ώστε να αποτραπεί η αξιοποίηση περιεχομένου ως μέσο μονοπώλησης της αγοράς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και την επιτάχυνση και βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης. «Όσο πιο απλές γίνονται οι διαδικασίες, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να αυξήσουμε τις επενδύσεις που κάνουμε στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Περσιάνης τόνισε ότι «έχουμε τη διάθεση να επενδύσουμε στη σταθερή, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την κινητή». Αναφερόμενος στο θέμα της Forthnet, ο κ. Περσιάνης υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να υπάρχει ισχυρό και ουσιαστικό ενδιαφέρον, τονίζοντας ωστόσο, ότι υπάρχει μια δυστοκία «στο να καταλήξουμε». «Η πρόταση που έχουμε καταθέσει, είναι μια πρόταση που μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά και να τονώσει τον ανταγωνισμό, τόσο στο κομμάτι της σταθερής όσο και της συνδρομητικής τηλεόρασης» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider