Γεροβασίλη: Σειρά νομοθετημάτων για την ίδρυση επιχείρησης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεροβασίλη: Σειρά νομοθετημάτων για την ίδρυση επιχείρησης

Στη διασύνδεση των υπουργείων και τη συνεισφορά του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με μια σειρά νομοθετημάτων με στόχο τη διευκόλυνση ίδρυσης μιας επιχείρησης αναφέρθηκε η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του ΣΕΠΕ, στη θέση του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Παππά, ο οποίος λόγο βεβαρημένου προγράμματος δεν κατάφερε ούτε φέτος – για δεύτερη συνεχή χρονιά – να παρευρεθεί.

Διευκρινίζοντας πως η ανάγκη ήταν αυτή που ώθησε την ίδρυση ενός υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ανέφερε πως δυστυχώς δεν είναι αρμόδια να μιλήσει για τα σχέδια του νέου υπουργείου, γι’ αυτό και θα περιοριστεί στα «του οίκου της».

«Από πλευράς μου ως αρμόδια της παραγωγικής ανασυγκρότηση της χώρας, έχω να πω ότι μπορεί το υπουργείο μας να το κάνει. Με σειρά νομοθετήσεων, κάναμε το πρώτο βήμα και τώρα είμαστε στη φάση σχεδιασμού. Στόχος η ευελιξία και η διευκόλυνση του πολίτη και την διευκόλυνση ίδρυσης μιας επιχείρησης κι ότι αυτό απαιτεί (ψηφιακή υπογραφή, διαχείρισης εγγράφων)».

«Αυτή τη στιγμή είναι όλα απλωμένα και κάποια στιγμή προς το τέλος του χρόνου θα συγκλίνουν και θα δούμε το αποτέλεσμα», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Η ετοιμότητα της Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής καθημερινά αυξάνεται»

Μια μικρή αναφορά στο ρόλο της Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής έκανε από πλευράς του και ο Γιάννης Ταφύλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής. «Από την εποχή της έγκρισης των αναπτυξιακών προγραμμάτων η ΕΕ είχε βάλει συγκεκριμένους όρους για τη χρηματοδότηση. Έπρεπε η χώρα να συστήσει μια ενιαία δομή για να χειρίζεται όλα τα ζητήματα, να βάζει προτεραιότητες και στοχεύσεις και να πάψει η κατασπατάληση πόρων. Αυτό έγινε με την ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής. Δεύτερη προϋπόθεση είναι ένα νέο πλαίσιο, ενώ η τρίτη δέσμευση αφορά στις νέες αρμοδιότητες όλων των φορέων».

Συνεχίζοντας ανέφερε πως «η χώρα συνεπής στο χρόνο υπέβαλε την τελική της πρόταση για να ξεκινήσει η τυπική διαδικασία έγκρισης από την ΕΕ, πράγμα που είναι θέμα ημερών.

Παράλληλα πήρε το πράσινο φως να ξεκινήσει τις δικές της διαδικασίες και έβγαλε την πρώτη πρόσκληση προς τους φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τόνισε.

Η Γενική Γραμματεία στελεχώνεται σταδιακά αλλά η ετοιμότητα της καθημερινά αυξάνεται, κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider