«Πολύ δύσκολη χρονιά» για τον ΟΛΘ το 2016, δηλώνει η διοίκηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πολύ δύσκολη χρονιά» για τον ΟΛΘ το 2016, δηλώνει η διοίκηση

Σε πολύ δύσκολη χρονιά για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ) εξελίχθηκε το 2016, ωστόσο, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες, η εταιρεία κατόρθωσε να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τους δείκτες της, όπως επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δημήτρης Μακρής, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ισχυροί άνεμοι, έντασης οκτώ Μποφόρ, που επικράτησαν στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (καθιστώντας αδύνατη τη χρήση μηχανημάτων όπως γερανογέφυρες για φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων), δεν επέτρεψαν στον Οργανισμό να καλύψει πλήρως τη μείωση στη διακίνηση containers από την περσινή κινητοποίηση των εργαζομένων, διάρκειας 35 ημερών.

Όπως είπε, η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων ήταν στο τέλος Ιουνίου μειωμένη κατά 16%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου εδάφους ανακτήθηκε, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο η πτώση να έχει περιοριστεί σε μόλις -0,6%. Αν δε, δεν είχε μεσολαβήσει η κακοκαιρία του Δεκεμβρίου, τότε πιθανότατα η διακίνηση των containers θα είχε κλείσει στα επίπεδα του 2015, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μακρή.

Από την πλευρά του, ερωτηθείς σχετικά με την πρόοδο του διαγωνισμού για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, είπε χαρακτηριστικά ότι έχουν γίνει «καταιγιστικά μονότονες» οι διαβεβαιώσεις ότι μέσα στον Μάρτιο θα υπάρχουν δεσμευτικές προσφορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider