Η μεγάλη «επιστροφή» των Ηyundai και Kia στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η μεγάλη «επιστροφή» των Ηyundai και Kia στην Ελλάδα

Ο όμιλος Βασιλάκη απέκτησε και επίσημα το 70% των ελληνικών αντιπροσωπειών της Hyundai και της Kia, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Ένας νέος «παίκτης» με ιδιαίτερα δυναμικά χαρακτηριστικά διαμορφώνεται στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των αντιπροσωπειών της Hyundai και της Kia από τον όμιλο Βασιλάκη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία Derasco συμφερόντων Θεόδωρου Βασιλάκη υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης με τον Όμιλο Δάβαρη και των Πιστωτών Τραπεζών του, η οποία προβλέπει - μεταξύ άλλων - την απόκτηση του 70% των μετοχών της Hyundai Hellas και της Autodeal Π. και Ρ. Δάβαρη (πρόκειται για την αντιπροσωπεία της KIA). Το υπόλοιπο 30% παραμένει στην κατοχή του κ. Πάνου Δάβαρη, ενώ το μάνατζμεντ της νέας εταιρείας θα το αναλάβουν στελέχη του ομίλου Βασιλάκη. Εξάλλου και η έδρα της αντιπροσωπείας των Hyundai και Kia μεταφέρεται πλέον από την Ελευσίνα στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του κ. Βασιλάκη στην Κάτω Κηφισσιά.

Να σημειώσουμε ότι ο όμιλος Βασιλάκη είναι εδώ και χρόνια αποκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας Seat στην Ελλάδα και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα λιανικής πώλησης καινούριων αυτοκινήτων Fiat, Alfa Romeo, Abarth, Ford, Opel, Volvo, Honda, Mitsubishi, Seat και Saab, ενώ αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τη γνωστή εταιρεία ενοικίασης και χρονομίσθωσης αυτοκινήτων, Hertz.

Στόχος του νέου εισαγωγέα είναι να επανατοποθετήσει τις δύο κορεάτικες μάρκες στην ελληνική αγορά, όπου εμφανίζουν μειωμένη παρουσία τα τελευταία χρόνια, αν και στο παρελθόν η Hyundai είχε φτάσει ακόμη και στην πρώτη θέση των πωλήσεων. Να θυμίσουμε επίσης, ότι η ίδια μάρκα διετέλεσε και χρυσός χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης έχει τη σύμφωνη γνώμη των δύο κατασκευαστών Hyundai και KIA, ενώ ο νέος επενδυτής και οι Τράπεζες – πιστωτές θα χρηματοδοτήσουν τις εμπορικές λειτουργίες των ελληνικών αντιπροσωπειών κατά τη διάρκεια της εξυγιαντικής διαδικασίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider